Een nieuwe badkamer

badkamer

Ik woon al vele jaren tevreden in mijn huis. In de loop van de tijd hebben de kinderen, manlief en ik het helemaal naar onze hand gezet. Het is weliswaar een gewoon rijtjeshuis, maar het is ons huis.
We hebben het helemaal naar ons zin gemaakt. En dat hebben we goed gedaan.
Maar van een ding heb ik spijt: ik heb lang gewacht met de badkamer aan pakken.

Stel je voor: onze badkamer was mosgroen. Ooit in de vorige eeuw een hele moderne kleur. Zeg maar: een hippe kleur. ( ik had nog geluk dat het geen oranje tegels waren, die waren tegelijk met mosgroen en vogue…)

Ik stelde de verbouwing aldoor uit, omdat ik er zo tegenop zag: tegels bikken een bad slopen…Grrr, het stof, de ellende en dan drie dagen douchen bij de buren…
En onze kinderen waren heel blij met het bad, waar ze lekker in konden spelen.
het
Dat was echt kortzichtig van me. Niet dat het geen rommel en troep geeft, want dat doet het. Maar ooo jeminee, wat is het die moeite waard.

Het begint al bij het uitzoeken van nieuw sanitair. Weg met dat oude niet-meer-schoon-te-krijgen mosgroene-bad. Het nam zoveel ruimte in, in de badkamer. En douchen in een badkuip, dat is helemaal niks: zelfs niet als je het douchegordijn hebt vervangen door een glazen wand…
We kozen een ruime, frisse inloop douche. Weet je hoe makkelijk je dat schoonhoudt?

Nadat we voor een ruime inloopdouche gekozen hadden, moesten we een keuze maken uit de vele toiletten die er te koop zijn. Daarbij keken we ook naar toiletsets, je verbouwt maar een keer, dus we wilden alle mogelijkheden na gaan. Ik was eerst een voorstandster van een gewoon toilet met spoelbak. Onder het motto : dan kan je er makkelijk bij als er iets stuk gaat.
Uiteindelijk kozen we voor een inbouw toilet. Lekker consequent he.

Voor het inbouwtoilet moesten we een muurtje plaatsen. Boven het toilet gaf dat ons de ruimte om een kast te maken. En daar werd ik heel blij van, want kastruimte was wel een dingetje.. ( ik bedoel ik had geen idee waar ik alles moest laten )

badkamer
kastje boven en naast het inbouw toilet

Toen we uiteindelijk de mosgroene wasbak hadden vervangen door een prachtige zwarte schaal, begon het echt een badpaleisje te worden.

En onze pubers vonden die inloop-douche geweldig, ze waren er niet onder vandaan te slaan.

O, en die mosgroene tegels, vraag je je nu af? Ik heb serieus overwogen ze aan een museum aan te bieden. Maar onze badkamerbouwers maakten er kortte metten mee. Binnen een dag stierven ze een roemloos einde in de stortbak…

lees ook eens special design


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *