HEMA, kinderkleding naar ieder’s smaak

,
HEMA, kinderkleding naar ieder’s smaak

Waarschijnlijk koop je de kleding voor je kinderen bij HEMA. Dat doe ik namelijk ook. Het is tegenwoordig een “hippe” winkel die verantwoorde kleding verkoopt. Geheel volgens onze hedendaagse normen. Ik koop bij voorkeur kleding waarvan ik de oorsprong ken en het liefst laat ik een zo laag mogelijke carbon footprint achter. Dan zit je wel goed bij HEMA. Ik ben in de geschiedenis gedoken van het bedrijf en heb ook wat kleding getest. Benieuwd? Lees dan verder.

Geschiedenis van HEMA

HEMA is opgericht in 1926 en daarmee bijna een eeuw oud. Warenhuizen in Nederland waren destijds vooral gericht op de hogere klasse. De meeste mensen konden het zich niet veroorloven om er te winkelen omdat de producten buiten hun prijsklasse lagen.

De meeste medewerkers van de winkels spraken Frans. Later ontstond er een nieuw type winkel genaamd HEMA. Leo Meyer en Arthur Isaac wilden een winkel creëren die zich op gewone mensen richtte.

HEMA (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) opende haar eerste locatie in de historische wijk van de stad. Er waren veel alledaagse goederen in deze winkel, waar je voor een stuiver veel kon kopen. Lage prijzen voor afwas, schoonmaakmiddelen en wasgoed. Iedereen leek het leuk te vinden om in de nieuwe zaak te winkelen.

Kinderkledingafdeling bij HEMA wordt genderneutraal

HEMA introduceerde ook genderneutrale kinderkleding. Vanaf eind 2017 werden op de afdeling kinderkleding de labels “meisje” en “jongen” verwijderd.

HEMA kinderkledingafdeling

HEMA werd hiermee de eerste retailer in Nederland die genderneutrale kinderkleding aanbiedt. HEMA heeft de afgelopen jaren talloze verzoeken van haar klanten ontvangen om genderneutrale kleding op de markt te brengen. In 2015 vroeg een tienjarig meisje via Facebook bij het warenhuis om ‘stoerder’ ondergoed op de markt te brengen. Omdat ze geen interesse meer had in roze ondergoed. Klanten zullen bij HEMA echter nog steeds roze jurkjes zien.

Tegenwoordig is de kleding van HEMA biologisch katoen, dat vind ik nou interessant. Ook vind ik het een pak van mijn hart dat het geen kinderen voor kinderenkleding betreft. Dus dat het niet door kinderen gemaakt is, maar alleen voor kinderen.

Kinderkleding van HEMA in de test

Daarnaast is de kindermode van HEMA is niet alleen chic, maar ook nog eens heel betaalbaar. Ten eerste heb ik gezocht naar kinderjeans. Deze blijken bij HEMA van goede kwaliteit te zijn. Ook de prijs is top.

Bij andere winkels zou je minstens het dubbele betaald hebben. Ze zijn goed gemaakt en het materiaal voelt comfortabel aan, niet te stijf. Beiden zijn eenvoudig te sluiten met een schuifknop en de breedte is verstelbaar. Ze hebben twee opgestikte zakken aan de achterkant en twee zijzakken aan de voorkant.

Kinderpyjama

De korte kinder pyjama is beschikbaar in verschillende versies. De keuze is wat dat betreft ruim. Zoals een korte pyjamabroek, fleecepyjama’s enz.

Ik heb twee nachthemden voor de jongste besteld. De roze en wit gestreepte nachtjapon. De neonkleurige naden zorgen voor een sportieve uitstraling.

Ze gebruikt het zakje dat bij het nachthemd werd geleverd om haarspeldjes en sieraden mee te nemen. Het roze en wit gestreepte nachthemd is gemaakt van een iets dunnere stof en heeft op de voorkant van de borst een groot donkerblauw hart gedrukt. De manchetten aan de mouwen en de halslijn zijn eveneens donkerblauw. Een zeer licht nachthemd, ideaal voor de zomer.

HEMA kinderjas

Een andere interessante categorie is de HEMA kinderjas. De stoere meiden van tegenwoordig kunnen een bomberjack halen. De kinderjassen met capuchon raad ik ook aan.

Conclusie

De prijs was bij het testen niet de enige factor; ook het uiterlijk speelde een rol. HEMA, die dankzij Dutch Design zijn tijd nog steeds vooruit is, helpt de smaak van de consument te verbeteren. Haar eigen liefdevol vervaardigde creaties werden instant klassiekers tegen redelijke prijzen.

Goederen met een goede balans tussen visuele aantrekkingskracht, gebruiksgemak en kwaliteit. HEMA bewijst dat alles er stijlvol uit kan zien. En een kinderjas kan een bron van geluk zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *