Dit moet je weten voordat je je baby in bad zet!

bbay in bad

Badderen, zeker met de hittegolf van de afgelopen weken, konden we er maar niet genoeg van krijgen! Gelukkig zakken de temperaturen weer naar normaal. Maar dat verandert er niks aan, dat je baby in bad moet…Hoe zet je veilig je baby in bad?

Je hebt vast en zeker een heel mooie badkamer: een lekker bad bij Badkamerdepot gekocht, mooie tegels op de grond en aan de muur, en fraaie wasbakken. Maar heb je ook al nagedacht over hoe je je baby kan badderen en vooral hoe je dat veilig doet?

Baby in bad

Baby’s gaan geruisloos kopje onder…

Het laatste wat ik wil, is je bang maken. Maar baby’s verdrinken in een klein laagje water en ze gaan geruisloos kopje onder. Een dreumes zal woedend protesteren als hij kopje onder gaat. Je baby kan dat nog niet….

Er is maar een oplossing

Veilig je baby in bad doen, dat kan alleen als je hem geen moment uit het oog verliest. Blijf er dus bij!
Wanneer je je badkamer nog niet hebt verbouwt, is dit gegeven wel iets om even rekening mee te houden…Een plek voor een krukje naast het bad. Persoonlijk heb ik uren op de toiletpot gezeten, hopende dat de deksel het zou houden…

baby in bad

Niet weglopen is soms lastiger dan je denkt

Wij moeders hebben veel aan ons hoofd, en dus vergeten we met regelmaat wel eens wat. Wanneer je je baby in bad doet en je komt tot de ontdekking dat je iets vergeten bent, zeep, shampoo, een afdroogdoek, is de verleiding groot dat “even snel” te pakken. NIET DOEN!

Zorg dat er in je badkamer ruimte is om de meest noodzakelijke spullen voor het in bad doen van je baby op te bergen. Spullen zoals :thermometer, washandje zeep. En voor na het badje: aankleedkussen, handdoek, luier en rompertje.

Heel veel bad plezier met je baby

lees ook : houten buitenspeelgoed https://www.babyenkind.nl/gespot/houten-buiten-speelgoed/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *