3 tips voor verhuizen tijdens een zwangerschap

verhuizen

Zwanger zijn en tegelijkertijd verhuizen is een flinke lichamelijke uitdaging. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je wel en niet mag doen. Het kleine wonder in je buik zorgt er voor dat je anders te werk moet gaan dan bij een ‘normale’ verhuizing. Deze 3 tips helpen je bij het verhuizen tijdens een zwangerschap.

Tip 1: Plan het verhuizen slim

De verhuisdatum is afhankelijk van meerdere factoren en personen. Het aanpassen van de datum is hierdoor erg lastig, maar met een goede planning is het verhuizen goed te doen. Begin al zo vroeg mogelijk met het inpakken van kleine spullen om het voor jou minder belastend te maken. Zorg ook dat je op tijd begint met plannen van het hele proces, zodat je tijd genoeg hebt om hulp in te schakelen van mensen die hiervoor vrij moeten vragen voor werk. Er zijn vast genoeg mensen die jou een handje willen helpen bij de verhuizing tijdens je zwangerschap, maar zij moeten dit natuurlijk wel op tijd weten.

Tip 2: Gebruik al de hulp die je nodig hebt

Tijdens je zwangerschap is je lichaam kwetsbaar, ook in de eerste maanden. Schakel daarom zoveel mogelijk hulp in. Vraag vrienden en familie of ze je helpen met het tillen van lichte spullen en schakel voor grote meubels verhuizers in. Ook bij het klussen is alle hulp erg welkom. Bij sommige klussen komen namelijk schadelijke stoffen vrij, zoals bij het schilderen van de babykamer. Vraag daarom of je partner deze klus wil doen of besteed de klus uit aan een huisschilder. Op dit moment is je kleintje het allerbelangrijkst, dus voel je niet schuldig en vraag om hulp.

Tip 3: Wees de ondersteunende kracht

Door de baby in je buik ben je beperkt in wat je wel en niet mag doen. Toch hoef je je niet nutteloos te voelen, want er zijn genoeg klusjes die jij wel mag doen. Jij verzorgt namelijk het plannen, organiseren en de ondersteuning van alle hulpkrachten. Tijdens het verhuizen zorg jij voor het overzicht en zorg je ervoor dat iedereen weet wat er te doen staat. Ook is er nog genoeg administratief werk te doen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van adreswijzigingen, een nieuw energiecontract afsluiten en aanmelden bij de nieuwe gemeente. Als extraatje maak je iedereen na het klussen blij met een kopje koffie of thee.

lees ook : Scheiden en kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *