Babyhap met kip en appel: vanaf 9 maanden (en voor het hele gezin)

babyhap kip

Als je wil beginnen met je kindje aan vlees te wennen, is het een goed idee om met kip te beginnen, dat vinden veel kindjes lekker.
Doe er dan ook een appeltje bij en het wordt smullen

 Over kip voor je baby

Kip heeft een hele zachte smaak en is daarom een prima vleessoort om je kind te wennen aan vlees.
wij zijn zo gewend aan vlees eten, dat we ons niet meer realiseren dat het een heel nieuwe smaak en een heel nieuwe textuur is voor een mens.

Met 9 maanden heeft baby-lief nog te weinig tanden, dus moet je het vlees pureren. Had ik al een gezegd dat je beslist niet zonder staafmixer kan? (maar maak je geen zorgen, die 20 euro voor dat ding heb je in 2 maanden zelf  een babyhap maken terug verdient)

Wanneer je vlees introduceert in de babyhap, moet je bij het bakken en braden wel even oppassen. Eigenlijk moet je dat natuurlijk altijd. Maar mij maak je niks wijs: iedere moeder kookt wel eens snel-snel. Dat is ook helemaal geen ramp. Wij zijn allemaal best wel een tikkeltje resistent. Maar je baby nog niet!

  • Dus: Was je handen voordat je gaat koken en nadat je rauw vlees hebt aangeraakt
  • Was je keukengerei direct na gebruik met heet water en afwasmiddel. 
  • Prik niet met hetzelfde bestek in rauw vlees en daarna in gaar eten. 
  • Gebruik nooit hetzelfde keukengerei voor rauw vlees en gaar eten.

Bron Voedingscentrum

En denk er ook om dat je de kip door en door bakt, tot je geen millimeter rauw vlees meer ziet!

Wat heb je nodig voor een babyhap kip:

  • Een drupje olijfolie (of zonnebloemolie)
  • Een halve kleine ui, in snippers
  • 1 geschilde en in stukjes gesneden wortel
  • 100ml zoutarme kippenbouillon ( zoutarme bouillonblokjes zijn te krijgen bij de grotere supermarkten
  • 100g kipfilet
  • 1 kleine appel geschild en in stukjes gesneden.

Wat moet je doen


 1) fruit de ui in olie tot hij zacht is
2) doe de stukjes wortel erbij en de bouillon, zet en deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
3) doe de kip en de appel bij het wortel ui mengsel en laat nog 10 minuten staan.
4) pureer het hele verhaal

Ik zeg serveer het met aardappelpuree.

Natuurlijk kan je ondertussen op dezelfde manier lekker kip klaar maken voor de rest van de familie ! Daar mag je dan wel normale bouillonblokjes voor gebruiken. En als jullie daarvan houden: een snuf kerrie toevoegen

zoek je meer gerechten die je ook voor de hele famiie klaar kan maken? Lees dan te recept van gehaktballetjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *