3 manieren om je eigen babyhap te maken

3 manieren om je eigen babyhap te maken

je eigen babyhap maken, is echt niet moeilijk. Er zijn een paar verschillende manieren om het eten voor je baby gaar te krijgen, zodat je het kan pureren.
W zetten er drie voor je op een rij
:

1)

De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om het te koken. Terwijl je de gezins-pot kookt, zet je een extra pannetje op het vuur, waarin je zonder zout de groenten voor je baby kookt.

2)
Een andere manier, die wij  Nederlanders niet veel gebruiken, maar die veel gezonder is, en niet meer werk, is de groenten stomen. Als je de groenten stoomt, blijven vitaminen en smaak veel beter bewaard. Het is een manier van koken die ook voor de rest van het gezin de moeite van het overdenken waard is. Moeilijk is het niet: elke potten en pannen winkel verkoopt ook stoommandjes, ze kosten een paar euro, dus daar hoef je het allemaal niet voor te laten.

Als je de groenten en of aardappels voor je baby hebt gekookt/gestoomd, zorg dan dat je een klein beetje kookvocht bewaard.

De groenten/aardappels doe je in een schaaltje, zet er even de staafmixer op en ….klaar. Natuurlijk kan je alles ook in de beker van de staafmixer gooien, of in de blender, maar persoonlijk vind ik dat zo’n gedoe met schoonmaken….Beetje voorzichtig met die staafmixer en klaar is kees, oftewel: je babyhap.

3)
Een derde manier om de groenten gaar te krijgen is: roosteren in de oven. Deze manier dringt bij steeds meer mensen door als een prima manier om je groenten gaar te krijgen. Bovendien: het is echt een heel lekkere manier van groenten maken. Dat je dat voor je baby ook kan doen, is iets wat nog niet veel mensen weten. Maar geloof mij: wortels, bietjes, bloemkool, courgette: het smaakt allemaal heerlijk uit de oven. En het wordt zacht genoeg om te kunnen pureren.

Tip

Wat ik zelf heel erg lekker vind zijn zoete aardappels uit de oven en weet je? Zoete aardappelen zijn misschien wel de meest geschikte groenten voor je kleintje: heel erg gezond en lekker zoet ( zonder dat er een hap kunstmatige suiker aan de te pas komt ! )

Ik zeg: Eet smakelijk.

lees ook: zelf babyvoeding maken

Meer lezen over babyvoeding maken? ga terug naar : maak je eigen babyhap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *