babyhap variaties met aardappel en ham :8 maanden

babyhap 8 maanden aardappel

babyhap 8 maanden aardappel. Dat is lekker Hollands en weet je wat je allemaal kan met een aardappel

Twee makkelijke gerechten met een aardappel en wat ham.

Denk erom: voor je baby kook je alles apart, of je moet zelf ook zonder zout willen eten.
Apart koken is helemaal niet zo ingewikkeld: naast je eigen pannen, zet je nog een klein pannetje op het vuur waar je de spullen van je baby in kookt.
Ik stopte altijd alles in een pannetje. Wat het langst moest koken, ging er het eerste in.

Variatie 1 : Babyhap met aardappel en ham en asperges

Het komt misschien niet in je hoofd op: asperges zijn best wel een aparte groente die je niet dagelijks eet. Maar je baby lust ze best hoor! En die een of twee asperges die je baby opeet, nou die kosten je de kop niet. Tenslotte bespaar jij heel veel geld door geen potjes te gebruiken…

Wat heb je nodig:
Asperges
Aardappels
Ham
Ei
(vloeibare) margarine/olie

Wat moet je doen
Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Schil de asperges en snijd ze in partjes van 2 a 3 cm.
Kook de asperges in 15 minuten lekker zacht.
Let op:  De aardappels gaan dus als eerste de pan in!
Kook intussen het ei en snijd de ham in hele kleine stukjes.
Giet de aardappelen en de asperge af en voeg er de ham aan toe.
Het ei pel je nog even
Nu kun je alles met een staafmixer tot een prakje mixen.
Voeg wat vloeibare margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.
En klaar is u uw super-de-luxe babyhap!

Variatie 2: Babyhap 8 maanden: aardappel en ham en witlof

Witlof is ook zo´n groente die gezien wordt als niet kind-vriendelijk. Dat is een oude overlevering. Vroeger, in de 50 -er jaren van de vorige eeuw was witlof vaak bitter. Tegenwoordig is dat niet meer zo. En het appeltje in dit recept doet de rest.

Wat heb je nodig:
150 gram aardappel in blokjes
1 witlof in reepjes
75 gram hamreepjes
1 zoete appel in blokjes (zonder schil)

Wat moet je doen:
Breng de aardappels in ruim water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg dan de witlof en appel toe en laat het geheel nog eens 10 minuten zachtjes doorkoken.
Als alles gaar is de aardappels, witlof, appel en de ham in een kom doen (vocht bewaren om het eventueel dunner te maken) en met een staafmixer tot de gewenste dikte mixen.

En voila! Weer een staaltje van haute-cuisine babyhap !

lees ook : babyhap: zoete aardappelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *