Help ! de babyvoeding is op.

Help!-De-flesvoeding-is-op

wat als flesvoeding is op is en je je eigen merk babyvoeding niet meer kan krijgen

Het staat de laatste paar weken regelmatig in de krant: het haalt het nieuws, de melkpoeder verdwijnt naar het buitenland.Tja eigenlijk wel logisch: als mijn zuster in een land woonde waar de babyvoeding niet te vertrouwen was, stuurde ik haar ook een blik….

Andere babyvoeding kan wel.

Veel moeders zijn bang om op een ander merk over te stappen, omdat ze denken dat hun kindje daar niet tegen kan. Dat is waar en onwaar tegelijk
In de eerste plaats verschilt kunstmatige voeding onderling niet veel, dus je kind krijgt niet ineens iets heel anders te eten.
Overstappen op een speciaal soort kunstvoeding, bv een soort tegen maagkrampjes of spugen kan altijd. Dus denk niet te snel HELLUP !!! flesvoeding is op

Andere babyvoeding kan niet als…

Als je baby een koemelkallergie heeft, dan zijn alleen hypoallergene kunstvoedingen geschikt en dan kan je dus niet zomaar van het ene naar het ander merk overstappen.

De reactie van je baby op andere voeding


Het kan best dat je kindje de eerste paar dagen wat anders reageert op de voeding, Daar hoef je je niet ongerust over te maken. Je baby moet gewoon wennen aan een iets ander smaakje. Ook de ontlasting kan wel even anders zijn, maar ook dat is iets om je de eerste dagen geen zorgen over te maken.

Wat je niet moet doen


Ga niet zelf experimenteren door verschillende voedingen te mengen in de hoop dat je kind zo makkelijker kan overstappen. Ga ook niet zelf koemelk met geitenmelk mengen.
Het is geen geschikte voeding voor je baby en levert onvoldoende voedingsstoffen

Wat je wel kan doen


Kijk goed rond, loop meerdere winkels af, of bestel het in een webshop. Daar zijn nu vaak nog wel voorraden aanwezig.
lees ook: 3 manieren om je eigen babyhap te maken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *