babyhap zoete aardappel en broccoli: 9 maanden

babyhap 9 maanden zoete aardappel

We hebben het in babyhap wel vaker gezegd: de zoete aardappel ( of Yamm) is een prima start voor de eerste babyhapjes. Het is zacht en zoet en voedzaam
Als je kindje 9 maanden is, is hij ondertussen wel gewend aan verschillende smaakjes. Dus een groentehap als deze gaat er vast zonder problemen in.

zoete aardappel is lekker

Wanneer de rest van de familie vandaag ook zoete aardappel met broccoli eet ( want heus ook 4 jarigen en 30-jarigen vinden dit erg lekker ) dan kan je kind gewoon met de pot mee eten. Als je het speciaal als babyhap maakt, kun je het gerust in een wat grotere hoeveel maken, want het vriest probleemloos in ( blijft ongeveer 3 maanden goed)

Wat heb je nodig

1 niet te grote zoete aardappel, geschild en in stukjes
broccoliroosjes ( ongeveer 100 gram )
appelmoes of een half appeltje, geschild en in stukjes gesneden

Wat moet je doen:

Leg zoete aardappel en broccoli in een pannetje met een bodempje water, breng het water aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en draai het gas dan lager. Laat de groenten nog zo´n 10 -15 minuten sudderen. Als je ene verse appel gebruikt (wat aan te bevelen is) doe die er dan de laatste 5 minuten bij. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht. Stop alles in de blender en pureer het ( als je appelmoes uit een potje gebruikt: doe die er dan nu bij ) Als het geheel wat te stevig wordt, kun je het verdunnen met het kookvocht.

Zoete aardappel uit de oven

leg een geschilde en in reepjes gesneden zoete aardappel in een oven die je op 200 graden hebt voorverwarmd. Druppel wat olie over de aardappel. Gaar in ongeveer 20 minuten.

lees ook Babyhap: variaties met sperziebonen

Alles weten over babyhapjes maken? Ga dan terug naar: maak je eigen babyhap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *