Een babyhap met tomaten: vanaf 10 maanden kan het
Tomaten zijn heel, heel erg gezond, een goede reden om ze aan je kind te geven. Ze zitten vol vitaminen C en A, toch beginnen de meeste moeders er vrij laat mee. Zo tussen de 10 en 12 maanden is de tijd dat moeders voorzichtig beginnen met het voeren van tomaten aan babylief. Een babyhap met tomaten is echt appeltje eitje om te maken
De tomaten zijn zuur
Ze zien er zo stralend rood uit, maar ze zijn redelijk “zuur ” dat kan de reden zijn dat een tomaat bij heel jonge kinderen niet goed valt.
Sommige kinderen krijgen op jonge leeftijd ook uitslag op de billen of rond het mondje. Als dat gebeurt, haal je het gewoon van het menu tot ze wat ouder zijn, niks aan de hand.
Overigens: dit gebeurt eigenlijk alleen bij ongekookte exemplaren, bij de gekookte versie is het zure er wel af. Daarmee loop je dus minder risico. Overleg gewoon even met het consultatie bureau als je niet zeker van je zaak bent.
Tomaten zijn fruit!
Heel veel mensen realiseren zich dat niet omdat wij ze in enorm veel groentengerechten verwerken, maar tomaten zijn geen groenten. Het is fruit!
Babyhap met tomaat
Saus maken
Wat het je nodig
- 4 of 5 grote tomaten
- Ongeveer halve liter water
- Kruiden zoals rosemarijn en oregano en wat je lekker vindt ( knoflook mag ook)
Wat moet je doen
Was de tomaten grondig en ontvel ze
snij ze in kleine stukjes en giet er het water over
kook ze tot ze puree zijn. Als je het nodig vindt kan je er dan nog even de pureerstaaf inzetten.
Tip: wees zuinig met water, je kan het er altijd nog bij doen als je de saus te dik vindt
Geel rood en groen
Wat heb je nodig
- Stukje pompoen
- Een stukje courgette
- Grote tomaten
- Beetje olie
Wat moet je doen?
Snij alle groenten klein
Verwarm de olie
Smoor de groenten in de olie gaar (15 minuten)
pureer
Heerlijk over rijst
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!