zelf babyvoeding maken.

babyvoeding zelf maken

Babyvoeding zelf maken: je kan het ! Het het is gezond,want jij weet wat erin zit en het is goedkoop!

Echt waar, je hoeft geen top-kok te zijn, je hoeft niet totaal niks te doen te hebben, om je eigen babyvoeding te maken.  Heus ook jij kan het
Het is zo veel simpeler dan het lijkt: een paar gestoomde groenten, wat fruit wat goed gebakken /gekookt vlees En klaar ben je. En op deze manier bepaal jij volledig wat je kind eet, geen kleur en smaak stoffen of …Suiker !

En bovendien, als je kind met de “pot mee eet” spaar je heel wat geld uit. (Maak het rekensommetje even zelf. Waarbij je ervan uit gaat dat je voor het gemak nog 2 x per week een potje koopt)
Voorstanders van zelf babyvoeding maken zeggen dat je op deze manier je kind ook aan meer verschillende smaken went. En dat je daarmee erg moeilijke eters voorkomt. En dat onderschrijft tenminste een van ons uit ervaring (Zoals je wel begrepen hebt zijn wij bij babyenkind erg voorstanders van zelf koken.) Als je kijkt naar de variatie in de potjes babyvoeding en naar de variatie op je eigen bord… Dan begin je te zien wat we bedoelen….

Klaar om het te proberen? Onthou dan dit:

babyvoeding zelf maken: tips

 • Begin simpel.
  Er zijn fantastische producten op de markt die stomen, bakken en braden en je hoeft alleen maar te kijken. Maar die heb je dus niet nodig. Waarschijnlijk ligt alles wat je nodig hebt gewoon al in je keuken. Een magnetron of een stoommandje om de groenten te stomen, een blender, een staafmixer of een gewone aardappelstamper.
 • Kies het juiste voedsel.
  Geen idee wat je moet pureren? Zoete aardappels (yams) boontjes, worteltjes, dat zijn goede keuzes voor het begin. Gewoon: koken en pureren. Wat fruit betreft: probeer peren, pruimen, perziken. Of bananen of avocado’s, In een wip gepureerd, super vers, en heel gezond. En we hoeven je niet te vertellen dat je alles eerst goed wast….toch ?
 • Maak veel.
  Je hoeft niet alles iedere dag vers te maken, je kunt rustig op een dag dat je de tijd hebt  lekker veel fruit happen maken en die invriezen. Lekker  makkelijk en nog steeds heel gezond. Babyprutjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. Dus hou wel de datum in de gaten.
 • Laat je baby eten wat jij eet.
  Oke dat gaat niet helemaal op. Bij sushi of een extra pittige nassi, is dit geen goed idee. Maar bij je huis tuin en keuken maaltijden, geef je zoveel mogelijk je kind hetzelfde als wat jij eet. Waarom moeilijk doen ?

Alleen: Even Opletten!  In dat geval voeg  je zout en kruiden pas toe als je haar hapje hebt gepureerd. In principe kan je baby wel tegen kruiden ( maar pas op voor allergieën ). Maar zout heeft ze beslist NIET nodig.

Wedden dat ook jij babyvoeding zelf kan maken?

lees ook: babyhap met vier maanden

Meer lezen over babyvoeding maken? ga terug naar : maak je eigen babyhap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *