Alles wat je wil weten over foliumzuur

foliumzuur Vitamine B11

Foliumzuur ook wel vitamine B genoemd, is belangrijk in de zwangerschap

Foliumzuur: je hoort het woord honderduizend keer, maar wat is dat foliumzuur nu precies? En wat doet het met je lichaam en waarom heb je het nodig in je zwangerschap? En natuurlijk: hoe kom je eraan?

Op al deze vragen hebben we de antwoorden voor je verzameld, lees rustig verder.

Allereerst even dit:
Je kunt al voor de bevruchting beginnen met het klaar maken van je lichaam voor de zwangerschap door foliumzuur te slikken.

Wat is Foliumzuur

Vitamine B11 en foliumzuur zijn dus twee woorden voor  dezelfde stof.
Foliumzuur is geweldig belangriijk want het speelt een belangrijke rol bij de deling van cellen en bevordert de aanmaak van rode bloedcellen en het DNA in ons lichaam. Te weinig foliumzuur in het lichaam van de moeder verhoogt de kans op een baby met een open ruggetje. En voorkomen is, zoals het spreekwoord zegt: beter dan genezen. In dit geval is het wel heel gemakkelijk om een tekort aan vitamine B te voorkomen.

Zorg dat je voordat je zwanger wordt voldoende foliumzuur binnenkrijgt uit voeding of met hulp van pillen.

Vitamine B11 heeft een beetje hulp nodig

Vitamine B bestaat uit acht vitamines (het vitamine B-complex), die allemaal samenwerken. Ze fungeren het beste als de hele familie bij elkaar is. En vitamine B11 heeft daarbij het liefst de hulp vanvitamine B12. Als je tijdens de zwangerschap tabletten slikt waar echt alleen vitamine B11 in zit kun je dat dus het beste combineren met voedsel waar ‘hulpjes’ inzitten.. Maar blijf vooral gevarieerd eten!

Waar zit vitamine B11 in?

Natuurlijke bronnen van vitamine B11 zijn onder andere: bladgroenten, eieren, linzen, rijst, brood, tarwekiemen, peulvruchten, lever, niertjes, bananen, sinaasappelen, perziken, spinazie, bonen, broccoli, aardbeien, mandarijn, aardappels, brood, kaas, zonnebloempitten en papaja.

lees ook: kinderen maken? walnoten eten

foliumzuur Vitamine B11

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *