Overpeinzingen nu ik zwanger ben van nr 2…door Lieke

oudste

Zwanger van nr 2: naast de gewone zwangerschapszorgen ook de zorg voor de oudste…

In mijn hoofd was het de laatste tijd allesbehalve stil. Een paar van mijn overpeinzingen als moeder-die-zwanger-is-van nr-2 wil ik graag met jullie delen.

– Hoe overleeft een zwangere vrouw in vredesnaam een heftige aanval van “Ik MOET chocola en wel NU !!! ”zonder chocola in huis?!

– Waarom mag een kindje eigenlijk niet de vieze snoeppapiertjes van de grond rapen, maar wel de (toch eigenlijk net zo vieze) steentjes en takjes?

– Wat als de tweede net zo druk is als de eerste: Overleef ik dat ??

–Hoe ga ik in vredesnaam straks mijn oudste voor halve dagen naar de peuterspeelzaal en de jongste voor hele dagen naar de opvang brengen? Gezien het feit dat ze maar een kwartier fietsen uit elkaar liggen??

– Zullen ze elkaar straks wel lief vinden?

oudste

– Hoe kom ik de komende twee maanden nog door als ik eigenlijk nu al de oudste niet meer kan tillen?

– Is het heel erg als ik na deze reep ook nog een zak chips leeg eet?

– Zal ik tijdens het middagdutje van de oudste de was doen, de keuken opruimen, de douche schoonmaken, het moestuintje bijwerken, alvast aan het avondeten beginnen, nog “even” een werkmail lezen, de vloer dweilen, de bedden verschonen of toch ook gewoon zelf maar even gaan liggen?

– Zal ik me vandaag ziek melden, zodat ik echt weer eens een dagje voor mezelf heb?  (Dit denk ik alleen op de dagen dat mijn oudste, dat ongeleid projectiel naar de opvang gaat)

– Fijn dat je lichaam “vergeet” hoeveel pijn zo’n bevalling doet, want dan begin je gemakkelijker aan een tweede. Of nee, helemaal niet! Als het zo erg is dat je lichaam het wil vergeten en ver weg wil stoppen, dan is het dus echt heel erg gruwelijk! Waar ben ik aan begonnen?!

– Je mag niet zwaar tillen tijdens je zwangerschap…Iemand die dat mijn oudste even haarfijn uit wil leggen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *