Vrolijke fontein in Breda is ode aan nagellakheld Tijn

Velen van ons zullen zich nagellakheld Tijn Kolsteren nog herinneren.


Tijdens de 3FM-inzamelingsactie Serious Request van december 2016 kwamen Tijn en zijn vader naar het Glazen huis. Tijn was destijds 6 jaar oud en was getroffen door hersenstamkanker. Zij vertelden daar hun indrukwekkende verhaal en riepen de mensen op om nagels te komen lakken. Ook bekend Nederland deed graag mee aan de actie en hiermee werd dan ook maar liefst 2,5 miljoen euro opgehaald voor het Rode Kruis.

Tijn overleed zelf helaas op 7 juli 2017 aan de gevolgen van zijn ziekte. Omdat hij bij velen een enorme indruk heeft achtergelaten is nu in zijn naam een waterspeelplaats onthuld op de Grote Markt in Breda, precies op de plaats waar ruim 5 jaar geleden het Glazen Huis stond. Het heeft de naam Tijns Waterplein gekregen, en is een verlicht spel van fonteinen waar jong en oud in kan spelen.

Na toespraken van burgermeester, wethouders en de moeder van Tijn heeft de familie een plaquette met zijn afbeelding onthuld. Vervolgens hebben Burgemeester Depla en de broertje van Tijn de speelplaats met een druk op de knop in werking gezet. Dit alles werd muzikaal ondersteund door een indrukwekkende show van drummers.

nagellakheld Tijn Kolsteren was een waterrat

De keuze voor een fontein was niet helemaal toevallig, Tijn was een enorme waterrat. Volgens de moeder van Tijn past deze plek dan ook helemaal bij hem en zou hij de plek graag zelf gezien hebben. Ook zijn ouders zijn erg trots op deze gedenkplaats. “We hopen dat hier veel mensen samenkomen en de herinnering aan Tijn levend houden”, vertelde moeder Jolanda aan Omroep Brabant.

Overigens is het geld dat Tijn ophaalde besteed aan een doel wat hem na aan het hart lag: een speciale robot om medicijnen voor kinderen met hersenstamkanker beter te kunnen doseren. Daarin leefde zijn herinnering al voort. Vanaf nu kan iedereen ook op de Grote Markt van Breda bij het vrolijke waterspel terugdenken aan de jonge held.

Bronnen:

https://nos.nl/artikel/2423602-vrolijke-fontein-in-breda-is-ode-aan-nagellakheld-tijn

https://www.ad.nl/video/productie/nagelheld-tijn-heeft-nu-een-eigen-fontein-in-breda-294529

Lees ook: Moeder ontvoerde Insiya doet opnieuw beroep op koningin Máxima

en : nog geen kind terug bij de toeslagen affaire

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *