Bijna 50.000 euro voor familie van omgekomen Hebe: waarom zijn dit soort acties zo succesvol?

De actie voor de omgekomen Hebe is succesvol

Toen er 48.917 euro was opgehaald, werd de inzamelingsactie voor de familie van Hebe af
gesloten. Het gebeurt wel vaker dat er na zo´n tragische gebeurtenis een actie op touw wordt gezet en die verlopen bijna altijd succesvol. Wat maakt dat we zo graag en gul geven in dit soort gevallen?

Binnen 24 uur nadat de actie gestart was, besloten de initiatiefnemers de actie te stoppen: het bedrag dat ze wilde ophalen was inmiddels binnen.

Ruim 3000 gulle gevers zorgden ervoor dat binnen een dag 50.000 euro gedoneerd werd.

Meerdere van dit soort acties

Dit soort acties komen vaker voor zo werd er 21.000 euro ingezameld voor de familie van Sonny Verweijmeren uit Geertruidenberg toen hij in Polen verongelukte en in coma belandde.
Voor een speciale kankerbehandeling voor Kristie Schiffer uit Oirschot  in Mexico werd 70.000 euro ingezameld. Om Marly Schapendonk uit Best, die vermoord werd een mooie begrafenis te kunnen geven, kwam 20.000 euro binnen, voor de uitvaart van de 9 jarige Fenna, die in Frankrijk verdronk, stroomde in de kortste tijd 30.000 euro binnen. Joost in Mierlo-Hout kon voor 105.000 euro zijn woning aanpassen, wat nodig was omdat hij een dwarslaesie had opgelopen

Nederland geeft behoorlijk gul

 Volgens Claire van Teunenbroek, onderzoeker op de Vrije Universiteit Amsterdam en gespecialiseerd in crowdfunding, is er een verandering gaande in hoe en waarom wij  geld geven. “De nieuwe generatie gevers (18-35 jaar) is kritisch: de vraag om alleen een gift is niet genoeg. Ze willen overtuigd zijn van het belang. De manier van werven past hierbij. Er wordt geld opgehaald voor een specifiek project in plaats van voor een algemeen doel.”

Haar onderzoek toont aan dat er ook steeds hogere begragen gegeven worden: Nederland  is volgens Liberatori Finocchiaro een van de gulste gevers van Europa op GoFundMe. ,,Het gemiddelde maandbedrag aan donaties is sinds 2019 vertienvoudigd.”

Geen financiële zorgen voor de familie van Hebe

Het geld van deze actie is niet alleen voor een waardige begrafenis voor Hebe, het is ook bedoeld als ondersteuning voor de ouders van Heb. Zij zijn allebei ZZP-ers. Het is begrijpelijk dat ze nu niet kunnen werken. Maar voor ZZP-ers geldt: geen werk, geen inkomen…Dit bedrag stelt ze in staat bij te komen, zonder zorgen.

Bron AD

Lees meer in  het AD

Lees op BabyenKind ook: Steeds meer vragen bij de ouderbijdrage

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *