Moeder ontvoerde Insiya doet opnieuw beroep op koningin Máxima

Ruim 5 jaar geleden werd de 2-jarige Insiya op klaarlichte dag ontvoerd uit het huis van haar oma.

Dit gebeurde in opdracht van haar vader, die al een eerdere, mislukte, poging had gedaan. Het meisje verblijft sindsdien bij haar vader in India en haar moeder doet er alles aan om haar terug te krijgen. Hierbij heeft ze al meerdere malen contact opgenomen met het koninklijk huis, in de hoop dat zij haar kunnen helpen om haar dochter weer terug te krijgen naar Nederland zodat ze haar eindelijk weer in haar armen kan sluiten.

Dat blijkt echter niet zo gemakkelijk. Want hoewel de ontvoerders van het meisje en haar vader wel veroordeeld werden en zelfs celstraffen kregen opgelegd, is Insiya nog altijd niet aan Nederland overgedragen. In 2018 ontstond in de rechtbank een welles-nietes spel of Nederland wel bevoegd was om de vader te dwingen het kind terug te brengen. Er bestaat namelijk geen uitleveringsverdrag met India wat de situatie enorm gecompliceerd maakt. Vooralsnog is er dus, ondanks alle aandacht en processen, nog niets veranderd.

Hernieuwde oproep, want Insiya blijft ontvoerd

Deze week plaatste moeder Nadia Rashid dus een nieuwe noodkreet op twitter. De reden voor deze hernieuwde oproep is het aankomende staatsbezoek van de Indiase president Ram Kath Kovind aan Nederland. Insiya’s moeder hoopt dat koningin Máxima haar verhaal opnieuw onder de aandacht kan brengen. “Ik geloof dat uw steun en uw inzet Insiya terug kunnen brengen naar Nederland, naar huis”, zegt zij in de video.

De laatste keer dat zij contact opnam met Máxima was in 2018. Ook toen schreef ze een brief en nam een videoboodschap op. De koning en koningin gaven destijds aan de situatie “hartverscheurend” te vinden. Maar daar krijg je natuurlijk je kind niet mee terug. Toch geeft de moeder van Insiya de moed niet op. Hopelijk heeft haar smeekbede dit keer meer effect.

Bronnen:

https://nos.nl/artikel/2423416-moeder-ontvoerde-insiya-doet-opnieuw-beroep-op-koningin-maxima

lees ook: nog geen kind terug bij de toeslagen affaire

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *