Moeder moet 100 euro dwangsom betalen als ze zoon (5) niet pakjesavond laat vieren bij vader 

Een moeder was het er zo niet mee eens dat haar zoon op 5 december bij zijn vader Sint zou vieren, dat zij en de vader het voor de rechter brachten. De rechter bepaalde dat het jongetje die dag naar zijn vader mocht en om er zeker van te zijn dat dat ook zou gebeuren, legde hij de moeder een dwangsom van 100 op, als het niet op zou komen dagen. 

Het was de vader die de zaak had aangebracht, omdat de moeder niet wilde dat hun zoon op 5 december bij de vader thuis Sinterklaas zou vieren. De ouders zijn sinds 2019 gescheiden. Het kind brengt om de week een weekend bij zijn vader door. En de helft van de feestdagen. 

De moeder gaf als reden voor de weigering op dat het te vermoeiend voor het jongetje zou zijn. Die dag hadden ze ook Sinterklaas op school. En hij had van 15.00 tot 16.00 een belangrijke zwemles. 

De moeder had het Sinterklaasfeest op zondag gepland, met haar familie. Haar oplossing was dat de vader gewoon op die zondag, het feest bij hun zou vieren. Dat zag de vader niet zitten. 

De vader legde dit bij de rechter uit. Hij woont samen met een nieuwe partner, die twee kinderen heeft. Die twee kinderen zouden dat weekend niet bij hen zijn, vandaar dat het gezin op 5 december pakjesavond viert. 
De vader wil dan graag zijn volledig samengesteld gezin bij elkaar hebben, om gezellig Sinterklaas te vieren. Volgend jaar, is een van zijn argumenten, gelooft het kind niet meer. 

De vermoeidheid als argument zag hij niet zo: op 6 december heeft de jongen vrij van school. 
Hij wil het kind na de zwemles ophalen en de volgende dag om uiterlijk 11 uur weer naar zijn moeder brengen 

De rechter zei dat de moeder gelijk had: dit is voor elk kind een vermoeiende tijd, maar het belang van de vader: met zijn hele samengestelde gezin Sinterklaas vieren, vond hij toch groter. 
EN, zo zei de rechter, de vermoeidheid, wordt meestal overstemd door het plezier van pakjesavond. 

Wel vond hij het jammer dat de ouders voor zo’n kleine zaak naar de rechtbank stapten. Zij hadden er best ook zelf uit kunnen komen. 

Van de redactie: 

Tja moeilijk, moeilijk, scheiden als goede vrienden… Ben ik nu erg achterdochtig als ik denk, dat die moeder die nieuwe samengestelde familie, net even een tikkeltje teveel vond? 

Lees alles over dit Sint oordeel

En lees op BabyenKind: ouders weigeren operatie met gevaccineerd bloed

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *