Vaders zijn slechter af bij vechtscheidingen

Een onderzoek naar scheidende partners in Brabant toont aan dat vaders na een vechtscheiding vaak slechter af zijn dan moeders. 

Dertig vaders deden mee aan het onderzoek, ze hadden meer en vaker last van hun gezondheid, van somberheid en stress dan de moeders. Driekwart van hen voelde zich zelfs angstig en depressief. 

Vaders na een scheiding

Arthur Weynschenk, directeur van onderzoeksbureau Triqs. Die het onderzoek uitvoerde zegt dat beide ouders moeten inleveren na een scheiding. Maar vaders zegt hij hebben serieuze problemen, Zij moeten ook veel vaker inleveren op hun wensen bijvoorbeeld met betrekking tot hoe vaak ze hun kinderen zien. Ze kunnen minder zorgtaken op zich nemen en leveren ook vaak in op huisvesting 

Hoe sneller de gezinsadvo­caat wordt ingescha­keld, hoe beter. 

In feite was Onderzoeksbureau Triqs niet aan het onderzoeken welke partner het beroerdst uit de scheiding kwam, men deed in feite een onderzoek naar de inzet van de gezinsadvocaat. 
Dertig ouders die in een ingewikkelde scheiding zaten kregen zo’n advocaat op proef. Zo’n advocaat, staat samen met een gedragswetenschapper de ouders bij om in zo goed mogelijke overeenstemming te scheiden. 

Het effect van deze hulp was verbluffend: in alle gevallen kwamen de scheidende partners eruit zonder dat ze naar de rechtbank gingen. 

Dat is mooi en positief hoe minder vechtscheidingen hoe beter voor alle partijen en zeker voor de kinderen, vind ook Jeugdzorg Nederland 

Zij sloeg vorig jaar alarm, omdat jeugdzorg verstopt dreigt te raken door kinderen van ouders die in een vechtscheiding liggen. In sommige regio’s zijn er bij 80 procent van de kinderen in de jeugdzorg thuis problemen door vechtscheidingen. 

De komende maanden moet het ministerie van Justitie en Veiligheid beslissen of het proefproject met de gezinsadvocaat navolging zal vinden. 

de redactie over de vechtscheiding: 

Het is goed dat in deze tijd van voor jezelf opkomen en het recht van de sterkste we weer proberen terug te keren naar waar hebben we allemaal wat aan, naar ouderwets geven en nemen en er het beste van maken 

Het hele stuk vind je in het AD 

lees ook: een derde van de zwangere vrouwen heeft angst om te bevallen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *