Ouders weigeren operatie baby vanwege gevaccineerd bloed

In Nieuw-Zeeland is een interessante rechtszaak gaande: de gezondheidsdienst, heeft de zaak aangespannen om een ouderpaar de voogdij over hun kind af te nemen. De ouders weigeren hun kind de levensreddende hartoperatie, tenzij het ziekenhuis garandeert dat dit met niet-gevaccineerd bloed zal gebeuren. 

Het ouderpaar besprak de gezondheidsproblemen van hun zoontje en hun medische voorkeuren in een interview, bron: The Guardian. Daarin zeggen de ouders dat hun baby ernstige pulmonaalklepstenose heeft en dat hij ‘bijna onmiddellijk’ geopereerd moet worden. Pulmonaalklepstenose is een aangeboren hartafwijking. Bij deze afwijking is de klep tussen de rechterhartkamer en de longslagader vernauwd. 

De ouders maken zich enorme zorgen over het bloed dat tijdens de operatie wordt gebruikt. Ze willen pertinent geen bloed dat ‘besmet is door een coronavaccinatie’ 

Besmet bloed, kan dat?

De interim-directeur van de gezondheidsdienst in Nieuw-Zeeland, Te Whatu Ora, heeft een statement opgesteld, waarin hij aangeeft dat het voor ouders moeilijk is om een beslissing te nemen over de zorg van een ziek kind. In het belang van het kind is de gezondheidsdienst daarom naar de rechter gestapt om de voogdij te ontnemen van de ouders, zodat er toestemming gegeven kan worden voor het gebruik van gedoneerd bloed. En het kindje de levensreddenden operatie kan ondergaan. 

Spoedzitting in verband met de tijdsdruk

Op 30 november verschenen ouders en gezondheidsraad voor de rechter. Een groep van 100 anti-vaccinatie-aanhangers 

Vandaag verschenen de ouders en de gezondheidsdienst bij de rechtbank om een datum vast te stellen voor een spoedzitting. Een groep van 100 anti-vaccinatie-aanhangers verzamelde zich buiten het gebouw.  

Een kind met een deze aandoening had een paar weken geleden al behandeld moeten worden. Maar door deze kwestie is de behandeling vertraagd.  

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor 7 december, de rechter moedigde de tweede partijen wel aan om in de tussentijd de besprekingen voort te zetten. In de hoop dat ze tot een oplossing kunnen komen, zonder interventie van de rechtbank. 

Bloeddonatie en vaccins

De woordvoerder van de Nederlandse bloedbank Sanquin, Merlijn van Hasselt, vertelt dat er tot nu toe geen enkele melding is gedaan van nadelige effecten bij het gebruik van coronavaccinatie van de donor. 

Van Hasselt stelt dat het vaccin snel door het lichaam wordt afgebroken. “De afgebroken stoffen van het vaccin komen vanuit de spier in de lymfeklieren terecht.  Van daaruit gaan ze naar de bloedbaan als afvalstoffen. Dat wordt dan weer opgeruimd door de nieren en de lever.” 

Lees verder op RTL nieuws 

Van de redactie: 

Een opmerkelijk verhaal, de meeste ouders weten niet wat ze doen moeten om hun kind te redden. Je moet er als ouder wel heel erg zeker van zijn dat dat besmette bloed enorm gevaarlijk is. Anders maak je zo’n keuze niet. 

Arme ouders, arme baby, slachtoffer van complot denkers… 

Lees op BabyenKind ook: muzieklessen nodig in het speciaal onderwijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *