Minister over mobieltjes in de klas: ‘Ik gun jullie minder afleiding’ 

gaat er een mobieltjesban komen op middelbare scholen

Mobieltjes in de klas, het is al lang een onderwerp van gesprek. Minister Wiersma wil wel iets doen aan mobieltjes in de klas, maar een totaal verbod gaat het niet worden. Hij gaat in het Lagerhuis in debat met leerlingen waarbij de tegenstanders in de meerderheid zijn, maar de voorstanders de beste argumenten hebben. Het beste argument: ze leiden te veel af. De tegenstanders zijn absoluut tegen een mobieltjesban. 

“Maar”, zegt een scholier, “het gaat er niet om wat de leerlingen vinden, het gaat erom wat nodig is”. 

De minister die verantwoordelijk is voor primair en voortgezet onderwijs, is Dennis Wiersma. 
Zelf was hij een van de eerste leerlingen met een mobieltje op school, nu overweegt hij een mobieltjes ban “Ik gun jullie minder afleiding” zegt hij tegen de leerlingen 

Deskundigen hebben al veel eerder aan de bel getrokken en gepleit voor een mobieltjesban. Ze waarschuwen voor een hele reeks negatieve gevolgen van het veelvuldige mobieltjes gebruik: Funest voor de concentratie, zelfs met de foon in de tas, een “brokkelbrein” dat zich niet langdurig kan focussen. 

Een tegenargument voor de mobieltjesban 

Een leerling die tegen de mobieltjesban is, werpt als argument op dat je later o phje werk toch ook met de verleiding van de telefoon moet kunnen omgaan, dan kan je het maar beter vast op school leren, zegt hij. 

Gedurende het debat wordt de minister betrapt op het gebruik van zijn mobieltje…Hij geeft eerlijk toe dat ook hij het moeilijk vindt, om niet achter te lopen. 

Na afloop van het debat geeft de minister aan het lastig te vinden een complete mobieltjesban in te voeren. Maar hij wil zeker iets doen om scholen te helpen het gebruik en de aanwezigheid van de mobiel te beperken. Voor de zomer hakt hij de knoop door. 

Van de redactie: 

Het is zowel een zegen als een vloek, dat mobieltje… We moeten gewoon nog leren er mee om te gaan. Geef het een generatie of wat, denk ik. 

De bron van dit artikel is het AD 

Lees op BabyenKind: stoppen met de pil 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *