De kinderen thuis: Linda aan Shirl

tijd voor jezelf

Hoi Shirley. hoeveel tijd voor jezelf heb jij ???

Wat leuk om wat van je te horen! Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we samen bij de koffiecorner stonden. Maar inderdaad, fijn dat we elkaar af en toe nog even spreken.

Hoe het gaat? Nou, sommige dagen gaan beter dan andere dagen. Soms heb ik het tegen de middag, na alle huiswerktaken, al helemaal gehad. Ik vind het heel pittig, twee kinderen thuis, schoolwerk maken én daarnaast (proberen om) nog 32 uur werken. Het is soms zoeken naar de lichtpuntjes.

Van het autisme van de oudste merk ik nu gelukkig weinig. In het begin was het even zoeken naar een ritme voor ons allemaal.  

Maar we hebben nu een schema dat wel werkt voor ons.

’s Ochtends gaan we aan het huiswerk. We starten om half negen, de oudste met een online huiswerkbegeleider (ik heb gewoon geen geduld om rekenen 2347x uit te leggen) en ik met de jongste. Na ongeveer 2,5 uur zijn we klaar en dan mogen de jongens op hun tablet terwijl ik mijn eerste werktaken alvast oppak. In de middag moeten ze van mij even naar buiten, al is het maar even een kwartier, en door de middag heen probeer ik een aantal momenten te pakken om mijn allernoodzakelijkste werk te verrichten.

huiswerk

Gelukkig staat ons co-ouderschap nog en dat is in deze dagen echt wel een uitkomst. Op donderdag en vrijdag gaan de jongens naar hun vader. Niet dat ik dan heel veel tijd heb om uit te blazen, want op die dagen werk ik ongeveer 20 uur om al het achterstallige werk weer in te halen. Dat kan je nauwelijks tijd voor jezelf noemen.

Dus niet echt relaxt, maar zolang we in dit ritme blijven kan ik het aan. Standje survival… maar weet je, over een jaar lachen we hier vast om.

Hebben jullie al een beetje een ritme kunnen vinden dat werkt voor jullie? Ik heb nu een werkbare manier voor 2 kinderen, hoe doe jij dat met drie?

Rot he, dat de kinderen zo verdrietig zijn

Wat sneu voor jouw aapje dat ze haar vrienden zo mist! Kan ze misschien met wat vriendinnetjes online chatten? Of via Whatsapp even videobellen? Of misschien kan ze kaartjes maken voor ze die ze kan opsturen. Ik had vroeger penpals, misschien is dat wel leuk om te doen 😊

Mijn oudste vindt het ook maar niks. Toen hij hoorde dat de maatregelen verlengd werden, verkondigde hij: “Coronavirus is STOM.” Helemaal gelijk heeft ie. Hij mist zijn vrienden, zijn juffen, zijn klasgenootjes, het lekker samen spelen… Hij was bijna in tranen. Zo zielig!

De jongste mist vooral de juf. Zijn beste vriendinnetje zien we nog regelmatig namelijk. We hebben namelijk een mini-cirkel opgezet met hun gezin. De moeder van zijn beste vriendinnetje neemt mijn kinderen een dag mee en ik pas een dag op die van haar. Verder zien we eigenlijk allebei niemand en zo hebben de kinderen een paar uur tijd om samen te spelen terwijl of zij, of ik even een paar uur kan werken. En het is ook wel leuk om dan met de kinderen voor aan de straat verstoppertje te doen. Of samen met hen een hindernisbaan van stoepkrijt te maken en hem zelf ook even doorlopen. Ze vinden het helemaal fantastisch wanneer er een volwassene mee doet.

En zo heb ik ook weer wat beweging.

Want jeetje, die beweging. In plaats van “Flatten the Curve” is het ook wel een beetje “Fatten the Curve.” Ik mis de beweging en merk dat ik veel meer snoep als ik thuis ben. Ervaar jij dat ook zo en zo nee, geef me tips! Ik ben net 9 kilo kwijt, ze hoeven er wat mij betreft niet meteen weer aan! Tijd voor jezelf om mijn gewicht op pijl te houden

tijd voor jezelf : een tablet

Ik herken me wel in je verhaal over schermtijd. Sterker nog, ik heb een extra tablet aangeschaft om de rust in huis te bewaren terwijl ik nog even wat werk doe. Meestal helpt dat, tot ze elkaar online beginnen te vervelen. Het blijven jongens, die kunnen niet van elkaar afblijven he. En soms zijn ze zo stil en ben ik zo hard aan het werk dat ik de tijd vergeet, en hebben ze zo 4 uur spelletjes gespeeld. Oeps.

Enneh, knutselen? Je weet tegen wie je het hebt toch? Jij was altijd veel creatiever dan ik, haha! Het is dat er maandag een knutselwerkje in het huiswerk van de jongste zat, anders hadden ze nog niks geknutseld hoor. Dus die hebben we maar even alle drie gemaakt – even iets anders dan alleen achter dat scherm. We knutselden een schaap, zie hier!

Heb jij nog een beetje tijd voor jezelf in alle hectiek?

Nog haakprojecten waar je mee bezig bent?

Ik sluit mijn brief af met iets dat mijn collega gisteren tegen me zijn. Want ik voelde me behoorlijk schuldig dat ik zoveel moest werken terwijl mijn kinderen ook thuis zijn en dat je daar volgens zovelen van zou moeten kunnen genieten. Doe ik voor geen meter tijdens deze survivalmodus. Maar ze zei: “Het gaat niet om QUANTITY time, maar om QUALITY time.” Je hoeft niet alle tijd met je kinderen door te brengen, als de momenten dát je het doet maar waardevol zijn. En dat gaf me wel weer wat rust. Want dát lukt me dan weer wel. <3

Hou vol he?

Liefs,
Linda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *