Zelf slijm maken, is de slijmrage al over?

zelf slijm maken

De berichten uit de media spraken elkaar tegen. Is de rage zelf slijm maken nu over? Of is ze nog lang niet uitgewoed? Tijd voor onderzoek.

Ik stelde de moeders van BabyenKind de vraag: hoe staat het met de slijmrage?
Nou de antwoorden zullen jullie verrassen.

zelf slijm maken???

“Hier helemaal geen last van rages”, is het eerste antwoord wat ik binnen krijg. “Hier ook niet”, volgt seconden later. AHAA ! ben ik op het spoor van valse berichtgeving in de media? Ik zet mijn Sherlock Holmes pet op en ga op zoek naar mijn vergrootglas…
“Zo af en toe”, bericht moeder nummer drie…
“Vorig jaar”, bericht moeder nummer 4, nu is knikkeren de grote rage. Hmmm knikkeren, hoe lang heb ik dat niet meer gedaan? Ergens heb ik nog wel een zakje, maar waar? Waarschijnlijk naast dat vergrootglas…

Twee, drie jaar geleden was het een grote hit, komt de volgende moeder, maar nu niet meer.

de prullemand dan maar?

Ik besluit net dit artikel in de prullenbak te gooien en een blog over knikkeren te gaan schrijven, of de volgende moeder meldt zich:
“Die rage, haha, duurt me iets veel te lang…Dit begon denk ik zomer 2018 en ’t houd maar aan….mijn thuisplaneet avonturier vindt dit fantastisch…”
En even later volgt weer een moeder : “Last van zelf slijm maken?? Oh yes.. eigenlijk is de regel al dat ze het niet meer zelf mogen maken. Ik vond óveral glitter en kleurstof Dus we hebben een slijmbak in de kast met allemaal potjes verschillende soorten, kleuren en vormen slijm. Elke winkel waar we komen moeten we een potje meenemen. Zo nu en dan gooi ik een potje weg”

Moeder7 herkent zich in deze uitspraak: “Hier mag het zelf slijm maken ook niet meer in huis. Met een koop-variant heeft me dat al eens een belletje naar de verzekering opgeleverd…”

Het zelf slijm maken is een heel gedoe en ook nog niet zonder gevaar: Moeder 4 wist ons ook te vertellen, dat de jongste regelmatig de lenzenvloeistof van de oudste ge/misbruikte….. Maakt u zich geen zorgen medemoeders: beide kinderen leven nog…

Maar zonder grappen, je kan zelf slijm maken met maïzena, met dreft en met tandpasta… what ever. Maar doe het wel veilig, volg de consumentenbond. Zaken als Borax en wasmiddel zijn echt geen kinderspeelgoed.

En Sherlock Holmes concludeert: de slijmrage is nog lang niet uitgewoed!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *