hoe gaat vakantie in coronatijd? moeders vertellen

vakantie in coronatijd

vakantie in coronatijd? hoe gaat dat eigenlijk, valt het mee of tegen?

Nu we massaal in Nederland blijven, worden we massaal nieuwsgierig hoe die uitjes in Nederland nu verlopen: vakantie in coronatijd, wat is leuk en wat niet?

hoe ervaren moeders vakantie in Corona tijd


Een korte rondvraag onder de moeders van BabyenKind leert, dat daar weer eens geen zinnig woord over te zeggen valt…
Gaat juf Petra met haar kinderen naar Julianatoren, heeft ze een heerlijke dag ! Geen abnormale drukte en geen lange wachtrijen voor de attracties. Vijf minuten max! Heel goed te doen. Eigenlijk zo goed te doen, dat vader en moeder niet aan een kop koffie toekwamen. Bij het verlaten van Juliana Toren stelde juf Petra spontaan voor even bij de grote gele M langs te gaan ( die hebben tenslotte ook koffie) En daar…ja daar moesten ze dus een half uur wachten…

Mama Chantal weet te melden dat de Efteling op dit moment wel wat tegenvalt (laten we het voorzichtig uitdrukken). Pretparken zijn in haar algemeenheid toch anders dan we gewend zijn: de attracties mogen minder vol, extra wachtplekken en tussen de middag gaat alles dicht. Dat is jammer en laten we eerlijk zijn: een dagje Efteling is geen goedkoop uitje. ( zelfs niet als je geen kopje koffie koopt…)

tip

In zo’n pretpark, zit jij (maar je kind ook) overal aan. Je blijft dus handen wassen. Een flesje in je tas, is echt geen overbodige luxe!!

vakantie in coronatijd niet naar Frankrijk…

Mama Kaat is al met vakantie geweest: een weekje Friesland. Maar nu gebeurt er iets heel leuks:
 Ze zegt: “Ik wil van alles doen maar zoon wil eigenlijk alleen maar buiten spelen. Voor het eerst is hij hele dagen buiten. Aansluiting gevonden bij een groep kinderen en dit is waar hij het aller gelukkigst van wordt.”

En wat is er eigenlijk leuker dan met vriendjes buiten spelen tot het schemerig wordt?

Mama Cynthia deelt een herinnering: “Wij zijn een keer in Spanje naar ruïnes geweest. Bloed snikkend heet, meiden wilden liever zwemmen, jongste verloor een melktand. Veel interessanter dan al die keien. Wie wil met die warmte nou cultuur doen !! Ga naar een waterpretpark,”
En dat doet mij weer denken aan die keer dat manlief perse ( het was 30 graden in de auto) de zoutpannen op Malta wilde bezoeken

We zijn het er over eens: kinderen die heerlijk en onbezonnen buiten spelen, dat is een heerlijke vakantie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *