Zeg jij dur wat van ??

als ik twee moeders zie met een doek over de kinderwagen, ga ik twijfelen….

Het is zaterdag, laat in de ochtend, in het centrum van mijn dorp wordt al druk gewinkeld.
Terwijl ik even sta te wachten op manlief, ja wij vrouwen hebben de naam, maar die mannen kunnen er ook wat van, zie ik een vrouw met een kinderwagen. Nou zal je denken: stop de persen!! Dit is hot nieuws!! Nee, natuurlijk niet, maar deze moeder-met-kinderwagen viel op: ze had een deken over de kap gelegd.

een doek over de kinderwagen…

Een doek over je kinderwagen dat moet je niet doen, dat weten we allemaal. Dat zorgt voor oververhitting, daar kan de baby het knap benauwd van krijgen. En dan een dekentje nog wel !! Nog dikker dan een hydrofiel luier!
De moeder loopt door en ik denk: waar bemoei ik me mee…

Een half uur later sta ik in de HEMA te wachten op de winkeljuffrouw die ”even” voor mij in het magazijn aan het kijken is. En weer zie ik een moeder met een doek over de kinderwagen. Een dunnere, maar nog steeds een lap. Gelukkig is het in de HEMA koel, maar wat als ze naar buiten gaat??
Ik kijk er naar en denk: ik moet hier wat van zeggen. Tegelijkertijd ben ik stomverbaasd. Ik schreef laatst een stukje over het gevaar van op de buik slapen en merkte dat veel moeders zich daar zorgen over maken. Maar een dekentje over de kap van de kinderwagen gooien gebeurt dan weer wel rustig ?? Ik snap dat niet

de twijfel….

De moeder kon, net als ik ook niet vinden wat ze zocht. Ze kwam wel drie keer langs, met kinderwagen, met doek…En iedere keer dacht ik: “ik spreek haar aan” En iedere keer deed ik het niet.
Toen ik een jonge moeder was, was ik onzeker, ongevraagd advies van een vreemde, stelde ik echt niet op prijs…Ik wilde het deze moeder dus ook niet aan doen. Of was ik gewoon bang voor een grote mond? Ik weet het eerlijk gezegd niet. En ondertussen had dat arme kindje het maar warm…

Wat hadden jullie gedaan? Hadden jullie er wat van gezegd?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *