Thuis met de kinderen:Hoe gaat het nu met jou?

thuis

Hey Linda,

hoe gaat het bij jou thuis

Wat is het lang geleden dat wij elkaar gezien hebben! Van dagelijks face2face contact op het werk tot wat app-contact via Baby en Kind.
We drinken allang geen dagelijkse kop koffie meer samen. Toch ben ik blij dat ik nog steeds contact heb met je!

Ik vraag me af hoe het nu thuis gaat!

In deze tijd van Corona lijkt het me vooral voor gescheiden stellen lastig. Want zoveel mogelijk thuis blijven, dat lijkt mij best ingewikkeld als je twee “thuizen” hebt. Hoe gaan jij en de vader van jouw jongens hiermee om? Gaan de gemaakte afspraken zoals altijd door of hebben jullie wat aangepast inmiddels?

En jouw oudste, met zijn autisme zal dit misschien heel moeilijk zijn voor hem. Opeens verplicht thuis, geen school, digitale lessen, huiswerk en een moeder die ook standaard thuis werkt (of een poging doet tot…). Alle oude structuur is op de schop en je moet een heel nieuw schema opzetten waarin hij zich veilig voelt. Hoe vind hij alle veranderingen?

Onze oudsten lijken juist een beetje tot rust te komen. Er zijn minder prikkels te verwerken en dat is op zich juist weer positief.

Jouw jongste, type rouwdouwer, hoe pakt hij het allemaal op?

Hier merk ik dat onze 7-jarige het verschrikkelijk moeilijk heeft. Ze mist de contacten met vrienden, het fysieke naar school gaan en is er nu wel echt zat van aan het worden. Onze vrolijk Aapje is steeds vaker een chagrijnig, verdrietig of zelfs ontroostbaar Aapje. Ik heb het daar zelf maar knap lastig mee.

Naast al het schoolwerk is er hier in huis bizar veel schermtijd. Soit, dan is het maar zo. Door alle berichtgeving trekt het me ook steeds minder om mijn kinderen met anderen te laten spelen. Want wat als het nu echt blijkt dat kinderen net zo besmettelijk zijn als volwassenen…

creatief half-uurtje

Vorige week heb ik nog wel thuis een creatief half-uurtje gehouden met leuk resultaat. Hiervoor kreeg ik maar twee van de drie kinderen enthousiast. Gelukkig dat onze oudste genoeg creativiteit in alleen al haar pink heeft om zich dagenlang te vermaken zonder scherm.

Heb jij nog een knutsellesje aangedurfd? Zo ja, wat voor les en onderwerp? Want elk stukje inspiratie is welkom!

Hou je taai, stay safe!

Dikke knuffel van mij!
Shirl

les ook eens : de kinderen thuis, de leukste momenten

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *