De kinderen thuis: wat te denken van de virtuele oppas

virtuele oppas

Nieuwe tijden, nieuwe ideeën: de virtuele oppas!

Zo langzamerhand vinden de meeste gezinnen hun ritme.  Op tijd opstaan, het is geen vakantie!
Ontbijten, huiswerk maken en dan  spelen…Moeders vinden hun weg op het internet. Er zijn tenslotte tientallen leerzame apps. En zet je kind eens voor een muziekprogramma en kijk hoe hij stoïcijns niet meedoet….
Maar ook al vind je met je kinderen een min of meer werkbaar ritme, het blijft een hele klus. En dat is helemaal het geval wanneer je als moeder ook thuis zit, met je eigen werk, dat ook af moet.

en je eigen werk dan ….

Nu kun je er voor kiezen zelf pas te gaan werken als de koters op bed liggen. Maar ik zeg: slecht plan, tegen die tijd ben jij toe aan een glas wijn. Want je bent gebroken. ( je ging niet voor niets niet in het onderwijs…) Je kan oordopjes kopen, een schietgebedje doen dat ze niks slopen en proberen een half uur te werken. En zo zijn er nog wel wat niet werkende oplossingen te bedenken.

De virtuele oppas

Linda, van volmaakt onvolmaakt, bedacht een plan dat heel goed bleek te werken: De virtuele oppas!
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je overlegt met je normale oppas, wat er moet gebeuren: rekenen, taal, een spelletje. En in plaats van dat de oppas aan huis komt, komt ze op het scherm. Een op een maakt ze met je kind de sommen, of wat er verder nodig is. En jij kan ook even relaxed verder. Of je eigen werk afkrijgen. De meeste oppassen zijn helemaal thuis op het net, ze kunnen dit (beter dan jij )

Virtuele gezelligheid

Iris ( tante to the rescue) bleek dit al langer met haar neven en nichten te doen. Gewoon, gezellig voorlezen, of een speurtocht door het huis houden, liedjes zingen…Hier kunnen opa en oma een geweldige rol in spelen!  Er zijn vast opa’s en oma’s die het heel erg leuk vinden, gekke online dingen voor hun kleinkind te bedenken. Er gaat niks boven real life samen dingen doen, maar dit is voor de komende twee weken vast een leuk alternatief.

Wanneer je meer wil weten over online huiswerkbegeleiding, klik dan even op de link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *