De kinderen thuis: koningsdag

de kinderen thuis: koningsdag

Weten jullie dat ik al jaren en jaren mezelf voorneem om nu deze Koningsdag (of Koninginnedag) nu ein-de-lijk eens een oranje tompouce te eten??

En dat het er dit jaar weer niet van gekomen is?
En dat is dan het enige wat helemaal hetzelfde is gebleven dit jaar.

Natuurlijk ga ik als moeder van volwassen kinderen, niet meer naar de kermis….alhoewel…ik loop er toch stiekem over want ik moet wel een zakje oliebollen kopen. En dan denk ik, zal ik even…..
Tante-to-the-rescue Iris, gaat op deze dag altijd met manlief er op de motor vandoor en zo hebben we allemaal onze rituelen.

Ik was benieuwd hoe de moeders van BabyenKind deze Koningsdag-op-afstand vieren. ( Het woord Woningsdag krijg ik toch echt m’n strot niet uit)  En kijk, zoals moeders zijn: ze weten er toch allemaal iets leuks van te maken.

Waar is de oranje tompouce?

Moeder Chantal gaat bqq-en, helaas niet met oranje hamburgers, maar bij haar thuis hebben ze al drie oranje tompoezen op, zij wel !!

Dax, de zoon van Kaat Krabbelt verkocht deze overheerlijke pacman koekjes. Helaas niet online, dat vind ik dan weer een beetje flauw van hem…


Bij mama Esther thuis, zorgde een vlag die met houder en al uit de buitenmuur viel voor de nodige afleiding. En een goede buur is beter dan een verre vriend, zo blijkt maar weer, met gepaste afstand van elkaar drinken ze een drankje op de stoep. En dat werd uiteindelijk een heel gezellige avond!

Mamma Linda heeft ook  een vlag die uithangt,  ze hebben met elkaar  de toespraak gekeken en voor koningsdag een hindernisbaan gemaakt van stoepkrijt. En daarna, jawel ook zij hebben een oranje tompouce  op. Mama Jezz keek ook met haar kinderen naar de toespraak van de koning. Haar jongste zoon trok de conclusie dat de koning zijn kroon kennelijk even had afgezet.
Toen ze even later door het dorp gingen fietsen, maakte het jochie wat mij betreft de winnende zin van deze koningsdag.
Bij elk huis waar een vlag uithing, riep hij enthousiast: “OOO kijk!! Daar is ook de koning jarig !””

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *