Pasapas; koningsspelen 2019!

koningsspelen 2019

We gaan van 10…. naar 9, we gaan van 8…. naar 7, we gaan van 6…. naar 5, we gaan van 4…. naar 3, naar 2,1 en GO! Stralende gezichten, activerende muziek en hippe dansmoves vullen vanmiddag onze school, we zijn aan het oefenen voor de koningsspelen van 2019. “Pasapas” is de titel van het vrolijke Kinderen voor Kinderen-nummer, waarmee de koningsspelen dit jaar op 6000 basisscholen wordt geopend. Het nummer bevat een verscheidenheid aan ingewikkelde en hippe dansmoves en gaat over het drinken van water. Terwijl de kinderen fanatiek aan het oefenen zijn, kijk ik jaloers toe; het gaat mij te snel, ik denk dat ik thuis nog maar eens een instructievideo moet bekijken…

De Koningsspelen

Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander, vindt er jaarlijks op scholen de ‘Koningsspelen’ plaats. Dit jaar alweer de zesde editie. Deze dag is gericht op bewegen en gezondheid en geeft bovenal plezier! Voor iedere basisschool leerling kan door de basisschool een koninklijk ontbijt en een koningsspelenpakket met tips en leuke gadgets aangevraagd worden. Extra feestelijk is het dat onze koning en koningin ieder jaar op een basisschool aanwezig zijn om de koningsspelen koninklijk te openen, dit jaar is dat in Friesland op basisschool “De Arke” te Lemmer.

Het ontbijt !

Koningsspelen 2019 zal voor onze 90 leerlingen beginnen in een gemeenschappelijke ruimte met een koninklijk ontbijt. Ieder jaar ziet het ontbijt er feestelijk uit! De kant en klare pakketten, die bij een supermarkt opgehaald mogen worden, bevatten producten voor een gezond ontbijt. De ouders van onze activiteitencommissie maken een tafelschikking, waarbij rekening gehouden wordt met een mix van onder- en bovenbouwkinderen. Op deze manier helpen bovenbouwkinderen de jongste kleuters met het smeren van een boterham en het inschenken van het drinken.

Tijd voor actie

En na het ontbijt is het tijd voor actie! Ik stel mij zo voor dat het dak er af gaat met het de openingsdans op “Pasapas”. En ik ben benieuwd naar de spelletjes die door de commissie voorbereid zijn. De afgelopen jaren heb ik van alles voorbij zien komen; zaklopen, koetsje rijden, levend memory, hoogspringen, aardappelpoepen, maar ook oud-Hollandse spelen. In de klas tellen we de dagen voor de koningsspelen af, knutselen we een kroontje en oefenen we de Pasapas! Nog 5 – nog 4 – nog 3 – nog 2 – nog 1; PASAPAS! Doen jullie ook mee? Veel plezier allemaal met de koningsspelen 2019!

lees van juf Petra ook: Een lekke fietsband

7 antwoorden
 1. Jouvence.nl zegt:

  Ik vind het goed dat er meer aandacht is voor bewegen en gezondheid! Het liedje vind ik echter dan weer helemaal niks 😉

  Beantwoorden
 2. Henk zegt:

  Vorig jaar waren mijn neefjes en nichtjes druk bezig met het onder de knie krijgen van die dans, benieuwd of ze daar dit jaar ook al mee bezig zijn!

  Beantwoorden
 3. Cynthia zegt:

  Mijn dochter is gek op Kinderen voor Kinderen. Dus deze zal wel grijs gedraaid worden hier! Ik vind het wel goed dat er muzikaal en spelenderwijs aandacht is voor bewegen en gezond eten voor de kleintjes!

  Beantwoorden
 4. Mama Jezz zegt:

  Leuk! Ieder jaar weer een feestje. Vorig jaar heb ik geholpen met de koningsspelen. Een groepje met 8 stuiterende kleuters begeleiden. Dit jaar helaas niet omdat ik moet werken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *