Sinterklaas in coronatijd

sinterklaas in coronatijd

Sinterklaas in Coronatijd, net zo leuk als anders: mama Jezz vertelt

Sinterklaas, persoonlijk vind ik dat het leukste feest van het jaar!
De intocht op tv en in het dorp, schoentjes zetten, knutselen en verlanglijstjes maken, met sinterklaasliedjes op de achtergrond.
Ik geniet van de blije en verwonderde gezichten van mijn kinderen tijdens de intocht en als ze ’s ochtends bij hun schoen komen.

En toch voelt het dit jaar anders. Geen intocht waar we naar toe kunnen. Geen pakjesavond met (schoon)familie. Geen uitgebreide intocht bij school, waar we met ouders en kinderen de Sint mogen ontvangen. Alles is wat kleiner dit jaar.

Sinterklaas in coronatijd: minder leuk dan andere jaren?

Is de Sinterklaas in coronatijd dan wel leuk? Dat is wat ik van te voren dacht.
Maar inmiddels zijn we een week verder en merk ik dat het niet zo veel uit maakt, dat het dit jaar een beetje anders gaat.
Want als ik zie hoe mijn kinderen het beleven, zijn ze net zo blij en enthousiast als andere jaren.
Vol spanning kijken ze naar het Sinterklaas journaal.
Met pepernoten en warme chocolademelk met slagroom keken we naar de intocht op tv. Daarna gingen de kinderen druk aan de slag met hun verlanglijstjes. En ’s avonds mochten ze hun schoen zetten.

Voor de kleuter, die nog wel precies wist wie Sint en Piet zijn, waren toch veel dingen weer nieuw. Want dat hele schoen zetten en hoe dat werkt, wist hij niet meer.

We maken er een feestje van!

We maken er gewoon ons eigen gezellige feestje van dit jaar. We maakten een sinterklaas raamtekening op het slaapkamerraam van mijn dochter. Elke keer als ik die zie als ik thuis komt, wordt ik daar blij van. We lezen Sinterklaasboekjes, de kinderen verkleden zich dagelijks als Sint en Piet. En we kijken leuke Sinterklaasfilms en oude afleveringen van het Sinterklaasfeest.
Sinterklaas in coronatijd betekent ook geen Sinterklaas op het werk. Maar ons werk verzorgt wel cadeautjes voor de kinderen en ook de opa’s en oma’s zorgen er ook dit jaar voor dat hun kleinkinderen niks te kort komen.

Sinterklaas in coronatijd,voelt voor veel ouders, misschien een beetje anders dit jaar, omdat we de Sint dit jaar waarschijnlijk niet in het echt zullen tegenkomen. Ik geloof niet dat de kinderen er heel veel van merken dat het dit jaar anders is.

1 antwoord
  1. Petra zegt:

    Oh wat klinkt dit toch ontzettend gezellig! Ook thuis kun je het samen zo fijn maken in deze decembermaand. Hopelijk zien jullie oudste kinderen Sinterklaas wel op school?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *