Van deze kleine dingen kan ik genieten

genieten

Het is vakantie, het regent al de hele ochtend en mijn kinderen zitten elkaar behoorlijk in de weg. Zowel op de bank als tijdens hun spel.
Niet echt een dag om van te genieten zullen we maar zeggen.
Als mijn tiener aan tafel gaat knutselen, wil de peuter dit uiteraard ook. En als mijn oudste zoon met de lego wil spelen, wil de peuter ook mee doen.
Niet zo gezellig dus. Ik merk aan mezelf dat ik mij er aan irriteer dat de kinderen zo onaardig tegen elkaar doen. Ga toch eens lief met elkaar spelen!
Maar mijn gemopper helpt de kinderen natuurlijk niet om zich anders te gaan gedragen. Misschien wordt het daar zelfs alleen maar erger van.
Tijd om er wat aan te doen. We gaan het gezellig maken met kleine dingen waar ik van kan genieten.

Hier kan ik van genieten samen met mijn kinderen.

Iets eten

Als mijn kinderen (vooral de peuter) niet te genieten zijn, komt dit heel vaak omdat ze trek hebben. We maken een bordje met wat lekkere en gezonde dingen om te eten klaar. Wat appel, banaan, rozijntjes, crackertjes. Even lekker knabbelen werkt ontprikkelend, heb ik wel eens gehoord. En meestal werkt dit voor iedereen wel om rustig te worden.
En ik kan er wel van genieten als mijn kinderen zo lekker samen zitten te eten.

Iets bakken

De oudste vindt het heel leuk om samen met mij wat lekkers te bakken. Naar de winkel om ingrediënten te halen. We zijn dan even uit de situatie waar we thuis in zaten en komen terug met een plan. Want we gaan wat lekkers bakken. peuter zit op het aanrecht of geeft alles aan, terwijl de oudste twee kinderen alles afwegen en in de kom doen. Als het lekkers in de oven staat, zijn de kinderen weer wat tot rust gekomen en gaan ze lekker spelen.
Om daarna met zijn allen te genieten van het lekkers dat we gebakken hebben.

Genieten van de natuur

Die regen is vervelend, maar met een regenjas en laarzen, kunnen we natuurlijk best even naar buiten. Stampen in de plassen, rondjes rennen door de tuin of even een rondje met de hond.
Gelukkig ging op onze ‘mopperdag’ die ik hier boven beschreef, de zon schijnen en zijn we naar het bos geweest. We verwonderen ons over de mooie paddenstoelen en de kinderen rennen lekker in het rond.
Misschien kan ik van even naar buiten gaan met de kinderen, wel het meest genieten. Lekker de natuur in, frisse lucht en even wat ruimte voor mezelf. Niemand loopt elkaar in de weg. Iedereen gaan zijn eigen gang als we buiten zijn. Kortom, we sluiten een ongezellige ochtend op een gezellige manier af.

Waar kan jij echt van genieten?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *