Je kind jarig in december ??

jarig in december

Met een beetje pech is je kind ook nog eens jarig in deze maand. Is dat erg ? Wel nee, helemaal niet. En ik kan het weten. Ik ben namelijk zelf jarig in december. Vandaag om precies te zijn….

En daarom kan ik jullie een heleboel trucs leren, die het leven leuker maken in plaats van stressvoller. Allereerst kan ik jullie uit de grond van mijn hart meedelen, dat het niet erg is om drie feesten in een maand te vieren ( als kind bedoel ik, als groot mens is het een heel ander verhaal….)

Jarig in december is leuk !

Ja echt, ik vond het fantastisch: hoe meer feest hoe beter! En ik denk dat dat voor alle kinderen opgaat, behalve misschien kinderen die wat gevoelig zijn voor prikkels. Aan de andere kant, je kan natuurlijk ook denken: dan hebben we het allemaal maar mooi gehad.

Cadeautjes voor de jarige.

Wanneer je in december jarig bent, heb je als kind een zekerheid: je krijgt – bijna – alles waar j eom gevaagd hebt…
Ja eerlijk is eerlijk, na drie keer is de verrassing er natuurlijk wel af..
Mijn ouders hadden daar een ijzersterke truc op die ik bij deze graag doorgeef. Ik mocht mijn verjaarscadeautje zelf uitzoeken!  ’s Morgens bij het ontbijt kreeg ik de cadeautjes van mijn zussen en dan werd mij plechtig meegedeeld, wat is voor mijn verjaardag zou krijgen: een stoeltje, een pop, what-ever en die ging ik dan in de middag met mijn vader samen uitzoeken. Soms maakte hij er helemaal een feest van en gingen we samen naar een grote stad !

Jarig in december het verjaardagspartijtje in januari?

Plan het verjaarspartijtje altijd NA sinterklaas, en als je kind in de buurt van Kerst jarig is, na de kerst. Wat zeg ik: NA de kerstvakantie.  En het liefst twee weken na de kerstvakantie, want half januari is iedereen wel weer toe aan een verzetje.
Familie bezoek kan je met goed fatsoen niet zo lang uitstellen…Omdat mijn beide ouders enig kind waren, hadden wij gene tantes die perse langs wilden komen, dus in deze kan ik jullie geen advies geven. Ik zou zeggen: roep heel hard: alleen op de dag zelf !!!

Trakteren

Wat voor het partijtje geldt, geldt ook voor het trakteren : zorg dat je het niet op 5 december doet en ook niet op de dag van de kerstviering.
Het prettige van in december trakteren is dat je niet ingewikkeld hoeft te doen, jij kan toch niet op tegen alles wat er op Instagram en Pinterest voorbijkomt. En vlak de etalage van de banketbakker niet uit…Hou het simpel en hartig ( niet alle kinderen willen de hele tijd maar zoetigheid eten)

En tenslotte : Enjoy !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *