Een heel gelukkig nieuwjaar en een oude wens

may you grow up

may you grow up….

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Het ligt ongerept voor ons. Wat gaan we daar van maken? Waar gaan we voor in 2019?
Ik heb daar best lang over nagedacht. Wat willen we nu het aller, aller liefste voor onszelf maar vooral voor onze kinderen?

“Ja haha”,  ik je denken, hoe moeilijk is het. Dat ze gezond en gelukkig zijn, natuurlijk!
En daar heb je helemaal gelijk in. Hebben we, vroeg ik me af ook een beetje grip op gezondheid en geluk? Of is het allemaal wat je noemt : geluk hebben?

Gezondheid is natuurlijk van het allergrootste belang. Niets zo sneu als een ziek kind. Het is al rot als ze een griepje hebben, laat staan ergere ziektes
Maar het is ook niet iets waar je als moeder niet heel veel aan kan doen: een schoon huis, veel vitamientjes en voldoende slaap. En voor de rest is het hopen dat de virussen en ongelukken je huis passeren…Dus ja : van harte wens ik iedereen, moeders en kinderen een heerlijke stralende gezondheid toe !

Blijft gelukkig over, maar wat is geluk. Je peuter kan je duidelijk maken dat hij nu echt heel gelukkig gaat worden van nog een koekje…Maar jij weet dat hij van veel koekjes dik wordt en dikke kinderen zijn vaak minder gelukkig en in ieder geval minder gezond… Geluk is meer een lange termijn planning. Ik zou je dus een strakke geluksplanning kunnen toewensen.
Maar ineens moest ik denken aan het lied : Forever young  van Bob Dylan.en wel aan dit couplet:

May you grow up

May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you

lees ook eens: goede voornemens

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *