Combineren van kleding

drukke print

Combineren van kleding met een drukke print , door Joyce van Jeej

In de tijd dat ik ‘jong’ was tot aan de tijd dat ik puberde en” jong volwassen”was waren er strikte regels rondom het combineren van de kleding. Als klein kind al wist ik precies wat ik wel en niet aan wilde, en daar had mijn moeder het dan mee te doen. Rood en paars, of rood en oranje, dat ging absoluut niet samen. Wel is er een korte periode geweest dat gecombineerd oranje en geel helemaal hip was, maar verder ging het niet!
Die kleuren die vloekten bij elkaar. Ken je dat woord nog? Tegenwoordig wordt dat toch bijna niet meer gebruikt als het over kledingcombinaties gaat? Tegenwoordig zijn rood en oranje juist vrienden van elkaar, in ieder geval in de kinderkleding wereld. Of wat denk je van rood en roze? Vroeger? “No way!” Maar nu gaan ze hand in hand. Niet alleen bij de kinderkleding, maar ook in de accessoire wereld zie je deze kleurencombi veel terug.

Frisse kleuren combineert beter

Grappig toch hoe zoiets kan veranderen. Maar ik ben er wel blij mee moet ik zeggen, want de kledingkasten van zoon- en dochterlief, die puilen bij mij uit van de vrolijke frisse kleuren. Veel felle kleuren die ik lekker met elkaar combineer. Met prints of zonder prints. Gezellig om naar te kijken, relatief makkelijk om te wassen (alles bij elkaar, en er blijven geen smoezelige vlekken over).
Het enige wat ik nog steeds achterwege laat is een rokje of broek met een drukke print, gecombineerd met een shirt of blouse met drukke print. Dat gaat er bij mij niet in (en daarin gaan mijn kids dus ook de deur niet uit). Als ik bijvoorbeeld dit rokje zie, met die schattige appelprint, dan komt daar toch echt een effen shirtje op. Daar mag dan wel weer een rompertje onder in een andere kleur (rood/roze/paars, whatever), maar de kleuren blijven effen!

Hoe combineer jij de kleding van je kinderen? En heb je er nog iets over te zeggen, of staan ze zelf al in de kledingkast te graaien?
Joyce van JeeJ

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *