de knuffeldieren dokter: flamingoleed

flamingo

Knuffeldierendokter opereert een   flamingo …

Het werd het vreemdste spelletje Crockett dat Alice ooit had meegemaakt. De ballen waren egels, de hamers waren flamingo’s en de soldaten moesten op hun handen en voeten gaan staan om poortjes te maken…. (uit: Alice in Wonderland van Lewis Caroll)

En zo’n flamingo staat nu bij mij in de kamer omdat hij te lang met zijn pootjes in het water heeft gestaan. Op zich geen probleem voor een flamingo, maar wel voor dit exemplaar. Hij was het slachtoffer geworden van waterschade, veel waterschade. Langzaam maar zeker was het water in zijn poten omhoog gekropen. En je moet weten, in zijn poot zit voor de stevigheid een houten stok om goed grip te hebben bij een spelletje Crockett.

Het arme beest was aan de poten volledig groen uitgeslagen van de schimmel. Zolang die stok zou blijven zitten, had het ook totaal geen zin te proberen de poten schoon te krijgen. Operatie flamingo was de enige mogelijke optie.

Eerst moest ik zijn voeten netjes los zien te krijgen. Ik wilde niet meer verwondingen veroorzaken dan er al waren, dus voorzichtigheid was geboden. De stok uit de lange benen krijgen bleek nog een hele klus. Door de schimmel zat de stof muurvast aan de stok. Er zat uiteindelijk niets anders op dan de poten bovenaan bij zijn lijf ook los te maken.

Ik had nog voorzichtige hoop  dat ik zijn poten zo schoon zou krijgen dat ze niet volledig vervangen hoeven te worden. Maar dan moet toch echt die stok eruit. En dan eindelijk, na veel getrek en geschuif, heb ik twee poten en een losse stok in handen. De poten gingen de was in, de stok kon nog worden geschuurd en in de lak gezet, klaar om hergebruikt te worden.
De groen aangeslagen poten was een heel ander verhaal. Ze werden iets minder groen na de eerste wasbeurt en nog een beetje schoner na wasbeurt twee en drie maar echt tevreden was ik er nietover. Ze kwamen nog niet door de keuring voor terugplaatsing.

Hulp

Mijn moeder bood haar hulp aan en wilde wel een poging ondernemen. Schoon werden ze dat moet ik toegeven, maar ze waren door de overvloedig  gebruikte  bleek waren ze nu volledig wit in plaats van roze. Er zat dus werkelijk niets anders op dan nieuwe poten te maken.

Zijn oorspronkelijke flamingo-poten waren van roze badstof gemaakt en mede door het bleek-ongeluk stelde mijn moeder direct een handdoek uit haar collectie ter beschikking om de flamingo weer compleet te kunnen maken. De oude poten konden als patroon dienst doen dus de nieuwe poten naaien was geen groot probleem. Direct de goede maat om alles weer in oude staat te herstellen.
Een poot stevig opgevuld met vulling en de nieuw gelakte stok ging de andere poot weer in. Lijf en poten stevig met elkaar verbonden en tot slot zijn voeten er weer aan. Flamingo kon weer meedoen met een spelletje Crockett.

Nog een geluk dat ik de Hartenkoningin niet tegen “het lijf” liep……

lees ook: pinquinleed

flamingo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *