uitstapjes

Burgers Zoo

Burgers Zoo: dagje burgers zoo met de kids

Algemeen Burgers” Zoo biedt een reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden van de wereld. Het tropische regenwoud, de rotswoestijn van Arizona, en de savanne van Oost-Afrika strekken zich voor uw ogen uit.
U maakt bovendien kennis met het tropisch koraalrif, het zoutwater vloedbos en het oerwoud van Maleisië.

Overal om u heen leven dieren vrij in een natuurlijk vormgegeven landschap. Burgers’ Zoo staat bekend om deze natuurgetrouwe leefgebieden, de zogenaamde eco-displays. Hoe meer tijd u neemt, des te meer details u zullen opvallen die uw beleving verder versterken. De zogenaamde eco-displays zijn de nieuwste ontwikkeling in dierentuinen wat betreft de zo natuurlijk mogelijke presentaties van dieren. Door een leefgebied natuurlijk na te bootsen, kunnen er dieren en planten die in zo’n leefgebied thuis horen, samen in worden ondergebracht. De enorme afmetingen en grote soortenrijkdom maken het mogelijk dat er zich bepaalde ecologische processen afspelen. Tot op zekere hoogte mogen organismen elkaar belagen, mogen er planten door dieren worden beschadigd of gegeten en blijft het menselijk ingrijpen beperkt. Zo’n natuurgetrouwe presentatie heeft in Burgers’Zoo de naam eco-display gekregen.
De eco-displays in Burgers’ Zoo zijn:

  • Bush
  • Rimba
  • Safari
  • Ocean
  • Desert

Recensie

Bij binnenkomst wordt je meteen blij gemaakt met de rond spetterende en grappige pinguïns. Ons zoontje van twee was hier helemaal van onder de indruk. Zwemmen, spetteren, springen en waggelen, ze halen alles uit de kast om er een heuse show van te maken. En dan ben je nog maar net binnen. Het fijne van Burgers” Zoo is dat je bij binnenkomst twee informatiekaarten krijgt, een kaart over de eco-displays en een kaart met daarop de plattegrond van de dierentuin.
Onze dochter van vijf had de plattegrond snel ontdekt en wist hiermee dan ook duidelijk de weg te wijzen, en vooral aan te wijzen waar ze allemaal naartoe wilde.

Het was heerlijk weer, en er is een fijne route buiten, dus die hebben we als eerste doorlopen.
De informatiefolders zeggen niets te veel; het natuurlijke leefgebied van de dieren is zo goed mogelijk nagebootst. Zelf ben ik altijd het meest onder de indruk van de Ocean. De roggen, haaien en allerlei gekleurde en tropische vissen zwemmen over je heen, je waant je echt in de Ocean.
In een korte tijd enorm veel indrukken. Dit kan je dan weer heerlijk verwerken op het terras met als uitzicht de zebra’s en giraffen. Er zijn ook diverse speeltuinen voor de kinderen, met delen voor kinderen tot en met 5 jaar en vanaf 5 jaar. Er overzichtelijk en leuk en uitdagend.

Eindoordeel over Burgers Zoo

Na al deze indrukken ben ik altijd wel benieuwd wat de kinderen dan het leukst hebben gevonden van de dierentuin, ons zoontje van nu net twee kan hier nog geen antwoord op geven, maar zijn reactie zegt genoeg, de Pinguïns en het soft ijsjes waren de toppers. Onze dochter van bijna vijf hoefde er niet lang over na te denken: het karretje waar zin in mocht zitten toen ze moe werd van al het lopen!!

Voor meer informatie over Burgers’ Zoo kijk op de leuke website: 

Nienke S

Lees ook: Even eruit!

Burgers Zoo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *