Het koetje van Sofie

koetje van sofie

Het Koetje van Sofie werd ziek…..

Sofie was een paar dagen oud toen Koetje in haar leven kwam. Eigenlijk was hij er dus altijd geweest. Een 15 centimeter groot lichtblauw koetje met een muziekje in zijn buik. Iedere keer als Sofietje ging slapen zong hij trouw zijn liedje voor haar. En toen Sofie gericht kon grijpen zong hij zijn liedje ook als zij dat wilde. Soms midden in de nacht. Dat was het tijdstip dat Koetje uit haar bedje verhuisde naar de knop aan de kastdeur.

Sofie en Koetje zijn nu bijna zes jaar samen en elke avond bleef Koetje trouw zijn liedje zingen. Tot een paar dagen geleden…. Teleurgesteld kwam Sofie tot de ontdekking dat haar Koetje niet meer wilde zingen. Ze kon nog wel aan het koordje trekken, maar dat verdween met verschrikkelijk haast weer naar binnen. Zonder te zingen! Nu volgde een moeilijke beslissing; Koetje zo laten zoals hij nu was of een operatie om het muziekdoosje eruit te halen. En moest Koetje dan een nieuw muziekdoosje krijgen of toch maar een “gewone” knuffel worden. Een lastige keuze voor een meisje van zes en haar muziekkoetje.

Een nieuw liedje

Uiteindelijk werd dan toch besloten tot een operatie waarbij Koetje een nieuw muziekje geplaatst zou krijgen. Met de grootste zorgvuldigheid werd een nieuw muziekdoosje en daarmee ook een nieuw muziekje uitgezocht. Koetje werd door “mama Sofie” goed ingelicht wat er ging gebeuren. Hij hoefde echt niet bang te zijn en straks kon hij weer zingen. Nu het oorspronkelijk doosje toch uit zijn buikje werd gehaald kon Koetje ook gelijk een goede wasbeurt krijgen. Nadat het doosje eruit was gehaald kreeg Koetje een paar noodhechtingen in zijn knuffelkoeienbillen zodat de vulling er tijdens het wassen niet uit zou lopen.

Lekker soppen

En zo verdween hij in het bad, waste zijn gehele vacht met babyshampoo en kwam weer schoongewassen tevoorschijn. Nu werd het tijd dat Koetje zijn nieuwe muziekdoosje zou krijgen. Voorzichtig werden de noodhechtingen er uitgehaald en het nieuwe doosje kon geplaatst worden. Alle naadjes die ik open had moeten halen om de operatie uit te voeren werden vervolgens weer netjes dichtgemaakt. Koetje zag er weer net zo uit zoals hij ooit in het leven van Sofie gekomen was. En iedere avond voor het slapen gaan zingt Koetje zijn nieuwe liedje……….

Lees ook eendjes

koetje van sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *