8 leuke ideeën voor goedkope en gratis kerstuitjes in Nederland

gratis kerstuitjes

Ben je op zoek naar goedkope en gratis kerstuitjes in Nederland? Dan komt goed uit, want in dit artikel heeft Tom van Galekkeropvakantie.nl 10 leuke ideeën voor je op een rij gezet. Van gratis kerstmarkten bezoeken tot leuke kerstfilms kijken en van kerstkransjes maken tot een gezellig uitje naar de schaatsbaan. Ook met een klein budget is er genoeg te doen tijdens de kerstvakantie. Het gaat immers niet om hoeveel geld je uitgeeft, maar dat je geniet van het samenzijn met familie en vrienden. Dat is waar de kerst echt om draait!

Goedkope kerstuitjes

Kerstmarkt

Kerstmarkt bezoeken

Is kerst helemaal jouw ding en vind je het leuk om de echte kerstsfeer te proeven? Breng dan eens een bezoek aan de kerstmarkt bij jou in de buurt. Deze zijn vaak super gezellig aangekleed met kerstbomen, lampjes en natuurlijk veel gezellige kerstkraampjes. Hier kun je vaak leuke souvenirs en lekkere dingen kunt kopen, zoals een warm glas chocomel of een overheerlijke oliebol. Kortom, een bezoek aan de kerstmarkt is een leuk idee als je op zoek bent naar een goedkoop kerstuitje. Persoonlijk vind ik de kerstmarkt in Valkenburg altijd één van de leukste in heel Nederland. Hoe duur het uiteindelijk wordt, heb je helemaal zelf in de hand. kijk ook eens in het plaatselijk krantje, veel verenigingen organiseren ook kerstmarkten. En dat zijn vaak hele kleine super gezellige kerstmarkten met heel kleine prijzen.

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten schrijven en persoonlijk bezorgen

Tijdens de kerstdagen is het een leuk idee om jouw vrienden, kennissen en familie te verrassen met een persoonlijke boodschap. De meeste mensen houden het simpel en sturen gewoon een kerstkaartje op de post, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw kerstkaartjes persoonlijk te bezorgen. Het is super leuk om oude bekende weer eens in levende lijve te zien en het is ook nog eens een relatief goedkoop kerstuitje. Ben je creatief? Maak dan je eigen kerstkaartjes. Die zijn nog leuker om te geven!

Kerstuitje schaatsen

Schaatsen bij een aangelegde schaatsbaan

Schaatsen tijdens de kerstvakantie is de laatste jaren helemaal hot! Waar we vroeger met z’n allen op het meer konden schaatsen, is dat tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk vanwege de opwarming van de aarde. Maar er is ook goed nieuws, want gelukkig worden er ieder jaar veel kunstmatige schaatsbanen aangelegd. Deze vind je door heel Nederland en ideaal om jouw staatskunsten te tonen. Haal die ijzers dus maar uit het vet en geniet van een gezellige dag op het ijs. Zoek je nog een leuke plek om te schaatsen? Dan is de grote schaatsbaan op het Kurhausplein in Scheveningen echt een aanrader.

Goedkoop ertussenuit tijdens de kerstdagen

Heb je een beperkt budget, maar wil je er wel graag een paar dagen tussenuit tijdens de kerstvakantie? Dan is een weekendje weg in een Tiny House op de Veluwe wellicht een leuk idee. Deze huisjes liggen midden in de natuur en zijn enigszins betaalbaar. Mijn tip; als je ruim van tevoren boekt, kun je voor een mooie prijs een gezellig weekendje weg boeken. 

Gratis kerstuitjes

Gratis kerstuitjes

Kerstfilm kijken

Denk je aan de kerst, dan denk je aan gezellige kerstfilms zoals Home Alone en How the Grinch Stole Christmas. Tijdens de kerstvakantie worden er vrijwel de hele dag kerstfilms gedraaid. Neem dus plaats op de bank, bel je vrienden of familie en geniet samen van een traditionele kerstfilm. Zorg voor wat lekkers in huis en je hebt je gratis kerstuitje te pakken. Leuk idee toch?

Kerstbooom versieren

Kerstdecoratie maken

Samen de kerstboom versieren is een leuke bezigheid tijdens de kerstvakantie. Wil je jouw kerstboom dit jaar extra speciaal maken? Dan is het wellicht een leuk idee om jouw eigen kerstdecoratie in elkaar te knutselen. Trek pennen, papier en plakband uit de kast en knutsel samen met de kinderen een geweldige kerstboom in elkaar. Voor originele ideeën kun je eens een kijkje nemen op Pinterest.

Let is snow!

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat we een witte kerst hebben gehad, maar als het gebeurt kun je hier natuurlijk volop gebruik van maken. Nodig je vrienden uit voor een sneeuwballengevecht, bouw een grote sneeuwpop of ga sleetje rijden van de dijk. Ik zal voor je duimen dat het deze kerst gaat sneeuwen, want spelen in de sneeuw is misschien wel één van de leukste gratis kerstuitjes.

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken en glühwein maken

De kerstdagen staan vrijwel altijd garant voor lekker eten en drinken. En hoe leuk is het dan als je zelfgemaakte kerstkoekjes en glühwein kunt serveren? Bovendien hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om dit zelf te maken. Haal de nodige ingrediënten in de supermarkt, trek je bakschort aan en beleef een (bijna) gratis kerstuitje in jouw eigen keuken. Met name de kinderen zullen dit helemaal geweldig vinden.

Welke goedkope / gratis kerstuitjes ga jij doen tijdens deze kerstvakantie?

Hopelijk hebben bovenstaande tips je een aantal ideeën gegeven voor gratis en goedkope kerstuitjes. Zoals je ziet is het ook met een klein budget mogelijk om (samen met de kinderen) leuke dingen te doen. Heb jij al een idee wat je sowieso wilt gaan doen tijdens de kerstdagen? Laat het dan weten via een reactie onder dit artikel. Tot slot wens ik je alvast een super fijne kerstvakantie toe. Maak er een fijne tijd van en geniet van het samenzijn met familie en vrienden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *