Tracteren, leuk en gezond

tracteren

Natasja van Spruitjesenzo: tracteren, gezond of lekker?

Als je jarig bent dan mag je trakteren. Altijd leuk om te geven en uit te delen. Maar tegenwoordig wordt je als ouder nogal vreemd aangekeken als je kind trakteert op iets lekkers. Want zo is het beleid tegenwoordig: trakteren moet gezond!
Natuurlijk valt hier iets voor te zeggen. Veel kinderen en ook volwassenen kampen met overgewicht en dan doet zo’n traktatie geen goed. Bovendien wordt er vrij vaak op school getrakteerd. Een gemiddelde groep bestaat tegenwoordig al snel uit zo´n 25 kinderen en die zijn allemaal een keertje jarig en gaan dus ook allemaal een keer trakteren.

Dus wordt er vriendelijk verzocht om te trakteren op iets gezonds. Voor de jarige in kwestie vaak een flinke domper want gezond en lekker gaan in kinderogen nou eenmaal niet zo goed samen.
Toch zijn er tal van gezonde traktaties te verzinnen die wel leuk zijn om uit te delen.
Ook kan het helpen om de gezonde zaken te combineren met iets lekkers.
Zo zijn deze appeltjes met een rups van een spekje erg leuk geworden.

Denk aan de leeftijd van het kind

Wat ook belangrijk is bij het maken van een traktatie is dat je het aanpast aan de leeftijd van het kind. Een te grote traktatie is niet fijn. Het kind eet teveel en zal daardoor wellicht minder trek hebben tijdens de lunch. Wat natuurlijk jammer is, want daardoor loopt het voedingsstoffen mis. Bovendien is een traktatie een tussendoortje, geen hele maaltijd.
Een zakje chips is misschien wel favoriet bij je kind en gemakkelijk om uit te delen. Maar een eigen gemaakte traktatie levert toch meer voldoening. Betrek je kind bij het uitkiezen van een leuke en gezonde traktatie en maak het gezellig samen.
Wil je inspiratie opdoen dan wil ik je graag deze website als tip meegeven: http://www.gezonde-traktatie.nl/
Op deze site staan erg mooie traktaties die er en leuk uitzien, en ook nog eens verantwoord zijn.

Natasja van: http://www.spruitjesenzo.nl/

lees ook: Natasja van Spruitjesenzo

tracteren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *