Goede voornemens ? Ik heb een beter idee

goede voornemens voor 2022

Goedemorgen lieve mede-moeders. Het is zaterdag 1 januari 2022. Een nieuw jaar is begonnen.
Ik durf te wedden dat jullie het laatste restje oliebollen onder de kinderen hebt verdeeld en dat je er zelf ook nog lekker eentje genomen hebt.

goede voornemens maken bij de laatste oliebollen

Terwijl je genietend het laatste hapje doorslikt, neem je je voor nu echt af te gaan vallen. Echt eerlijk waar, die – vul maar in hoeveel – kilo’s, die gaan eraf!  En dat is tegelijk ook heel goed voor de kinderen, minder snoep in huis, dat is niet verkeerd. Je weet het zeker: het hele gezin gaat gezonder eten! Groenten, fruit en verse vis! In 2022 worden we allemaal reuze gezond en fit….

Ik kan het weten, ik heb dat allemaal zo vaak gedacht! En als het niet over eten ging ( dat valt bij ons wel mee) da ging het wel over meer bewegen, minder tv kijken en de bibliotheek boeken eens een keer op tijd terug brengen..

Ik kan je niet vertellen hoeveel goede voornemens ik niet heb gehad. Mijn gezin: het zou een model gezin worden, dit jaar zou alles goed gaan…Nou, lieve mede-moeders: vergeet het maar. Binnen een week, zeg ik een week?? Binnen 5 dagen is alles weer bij het oude.
Tja…weet je weer wat je je met oudejaar kan voornemen.

het kan anders

Een aantal jaren terug, ontdekte ik een veel betere methode. Ik at die resten oliebol en de salade en de kaasjes van de vorige avond met smaak en zonder schuldgevoel op. En ik – al kauwend – een rustig filosoferen, wat er vorig jaar allemaal fantastisch was gegaan. En ik wil niet opscheppen, maar dat was altijd een heleboel.

Probeer het maar eens: laat de boel de boel en kijk terug op het afgelopen jaar. Het was een krankzinnig jaar, een jaar dat je nooit meer hoopt mee te maken. Maar…als de ellende groot is, is het leer rendement hoog! Je hebt enorm veel geleerd! Neem die laatste oliebol en wees trots op jezelf!
Jullie hebben het gered! Je hebt je gezin erdoor gesleept!
Wees trots op jezelf en zeg: wat 2022 ook brengt, ik kan het aan!

Gelukkig nieuwjaar!

over oliebollen gesproken, lees ook eens: Mag je kind deeg eten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *