Zo gaat iedereen relaxed het nieuwe schooljaar in.

nieuw schooljaar

Zo gaat iedereen relaxed het nieuwe schooljaar in.

De vakantie zit er voor een aantal al weer bijna op.
En dat is altijd weer wennen. Zelfs als je een zucht van opluchting slaakt omdat je na 6 weken het grut over de vloer, wel blij bent dat ze weer “onder de pannen” zijn, dan nog moet je afkicken van die heerlijke: “maakt allemaal niet uit”-mentaliteit die de vakantie nu eenmaal met zich meebrengt.
En als jij al weer in het gareel moet komen, jij bent toch een “groot mens” , hoe moet dat dan wel niet zijn voor de kids?
Het is echt heel verstandig die laatste week al weer aan het ritme en het idee van school te gaan wennen. Voor jou en voor de kinderen.
Wat zijn mijn tips:

* bedtijd

Ik nam mezelf altijd dapper voor om op de maandag voor de eerste schooljaar de bedtijden aan te pakken. Meestal was ik op woensdag zover. En dat is toch nog ruim op tijd.
Als je op tijd begint, hoef je niet zo rigoureus te werk te gaan, steeds een kwartiertje eerder, is meer dan genoeg. Maar het is niet alleen dat afbouwen van het laat naar bed gaan en opbouwen van het vroeg naar bed gaan. De grote truc zit in bewustwording.  Elke avond zei ik het erbij: “kom op, een beetje op tijd naar bed alvast, anders liggen jullie volgende week te slapen in de klas”
Op die manier maak je je kinderen bewust van wat er gaat gebeuren, want geloof me : voor 5, 6 en zelfs 7 jarige is volgende week precies het zelfde als volgend jaar ( nou  ja, bijna dan)

* het nieuwe beker ritueel

Een nieuw schooljaar, een nieuwe beker en brooddoos! Ik heb twee kinderen voor mij was het goed te doen om met een kind tegelijk het dorp in te trekken op zoek naar de ultieme beker voor dit jaar. Als ze een beetje ouder zijn komt daar ook een etui etc bij. Neem alle tijd, loop een stelletje winkels af en ga daarna een ijsje eten. Me-time voor moeder en kind, en het nieuwe schooljaar komt alweer een beetje dichter bij

* schoolvriendjes

In de vakantie is altijd iedereen weg! Net die vriendjes waar j e kind mee wil spelen gaan met vakantie als jij terug bent. Maar zo voor het einde van de vakantie zijn de meeste wel weer terug!
Maak een (aan) bel rondje en maak wat gezellige afspraken met vriendjes die je kind al een tijdje niet gezien heeft, zo komen we gezellig weer in de stemming!
Heb jij ijzersterke tips? Deel ze met ons !

Lees verder Mijn kind: de basisschool Hoe versterk je zelfvertrouwen in groep 3

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *