Kinder en babyvelletjes en zonneschijn

zonneschijn, babyvelletjes

Kinder en Babyvelletjes  in de zonneschijn

pas op met je baby in de zonneschijn!

Eindelijk is het mooi weer: we hollen allemaal naar buiten om maar zo snel mogelijk die heerlijke zonnestralen op te vangen, we snakken naar vitaminen D ( die alleen in zonlicht zit ) en gelijk hebben we.

En van de zon krijgen we ook nog eens een mooi gezond kleurtje!

Maar….., is dat kleurtje wel zo gezond?

We weten allemaal dat te veel en te lang in de zon enorm ongezond is. En volgens mij komt het niet meer voor dat moeders het helemaal geen ramp vinden als hun kind roodverbrand is, want daarna wordt het zo mooi bruin…Echt ik heb het meegemaakt!

Goed, je kinderen smeer je in met een stevige factor en je blijft smeren, een zomer lang! Als je het voor me kaar kan krijgen dat ze een zonnehoed of pet met klep dragen, dan ben je een held! Meestal lukt dat niet. Dat is jammer, want het biedt een prima bescherming. Jongens vinden die safari-petten met een lap in de nek nog wel eens stoer. Vooral aanmoedigen, want wat verbrand het eerst als ze ingespannen zandkastelen zitten te bouwen???? Juist. De nek..

baby’s en peuters in de zon

Hele jongen kinderen, en nu bedoelen we tot 3 jaar, moet je gewoon zo min mogelijk blootstellen aan de zon. Nu moet je ze natuurlijk ook niet de hele dag binnen houden. Je moet gewoon zorgen voor de juiste bescherming.

Het vochtgehalte van een babyhuidje is meestal wat hoger als bij een volwassene. Zijn zweetkliertjes zijn nog niet helemaal ontwikkeld en zijn huid is dunner. Dit maakt dat een babyhuidje kwetsbaarder en gevoeliger is voor irritaties van buitenaf dan die van een volwassene.

En dus ook veel gevoeliger voor zonneschijn.. Wist je dat een babyhuidje zich zelf maar 5 tot 10 minuten kan beschermen tegen de zon? Dat is dus echt heeeeel weinig.

Smeren, zonnehoedjes, geen kleertjes uit maar juist aan!! Nu zul je zeggen, ja maar dat is zo warm. Wanneer je je hummel een t-shirt met lange mouwen en een spijkerbroek aan trekt, klopt dat ook. Maar soepel, wijde katoenen kleertjes zorgen juist voor wat extra verkoeling. Want die wapperen lekker ! En katoen neemt vocht op, wat ook prettig is voor je kindje.

De nooit genoeg geroemde hydrofiel luier is ook een onmisbaar wapen tegen de zonneschijn: knip met een wasknijper een luier aan de kap van de kinderwagen: voial! Schaduw voor de kleine. Pas wel op dat je allen de bovenkant vastknijpt: het doek moet kunnen wapperen, anders kan je kind het stik benauwd krijgen!

Kortom, er zijn enorm veel mogelijkheden op een makkelijke manier je kind te beschermen tegen teveel zonneschijn. Neem het serieus! Onderzoek wijst uit dat volwassenen die als kind verbrand zijn, meer kans hebben op huidkanker.

lees ook: babyverzorging ABC

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *