Ik word CRAZY van al die spaaracties van de supermarkt

spaaracties

Er is haast geen ontkomen aan: de spaaracties van de supermarkten.
Ik heb het niet over het geweldige bestek wat ik bij de Deen bij elkaar heb gespaard of de kortingskaarten voor een leuk pretpark maar de acties waar ze de kinderhoofdjes mee op hol brengen.

Help! De supermarkt heeft weer een spaaractie

De gekte is weer losgebarsten in Huize Kaat, mijn zoon spaart kaartjes van Tech is Te Gek van de Albert Hein en de Jurassic World spaaractie van de Deen.
Er is geen ontkomen meer aan, de caissière smijt ermee om je oren en als je denkt die af te slaan dan zijn er genoeg lieve mensen in de rij die de kaartjes aanpakken en aan je kind geven.
HELP !! Niet weer zo een actie !

Want hoe gaat het in de praktijk?
Mama heeft er een administratie bij gekregen. Het begint met de stapels kaartjes op nummer te leggen en de dubbele op een aparte stapel. Netjes een lijst bijhouden van welke kaartjes er nog nodig zijn.  De omgeving spaart meestal fanatiek mee dus aan dubbele stapels geen gebrek.
Dan begint het grote ruilen…het leukste is denk ik toch als de kinderen dat zelf doen (oké bij de kleinere kinderen kan een volwassenen wel meehelpen).
Social Media is natuurlijk ook erg handig om ervoor te zorgen dat je kind zijn/haar album vol raakt.
De ouders ruilen er online fanatiek op los. Sommige doen een oproep om dertig kaartjes van de 64 stuks. Zo ben je lekker snel klaar joh!

Vergeet niet je administratie bij te werken hé?

spaaracties

Ik kreeg op mijn donder

Onze spaarkaartjes administratie komt vaak laat op gang.
Dit tot ergernis van een vriendje van mijn zoontje. Als een actie nog geen week oud is staat hij al voor de deur, kan ik ruilen? Super schattig hoor maar de 400 verzamelkaartjes liggen nog niet uitgepakt op een stapel. Hij vraagt of ik dat dan even wil doen?
Uhhh nee ik heb daar vandaag geen zin in probeer ik nog krachtig.
Deze zes jarige geeft niet op en zegt ik kom morgen wel terug!
Ik roep nog dat ik ze morgen ook nog niet uitgezocht hebt maar die zesjarige oortjes horen mij al niet meer.
De volgende dag staat hij een beetje boos te wezen voor onze deur omdat deze ontaarde moeder niet zo rap is als zijn eigen moeder. Ik zeg nog dat ik het pas over één week ga doen. Nee is geen antwoord voor dit vriendje en hij wilt met me onderhandelen. Bij alle spaaracties herhaalt zich dit ritueel. Het is een colporteur in de dop deze kleine rakker! Opgeven is geen optie en de argumenten vliegen me om mijn oren.

Na veel energie, tassen met boodschappen bij de Supermarkt van de spaaractie is dan eindelijk het boek vol. Je hebt kinderen die er dan weken en maanden in lezen maar die van mij kijkt er vaak niet lang naar om. Of  nieuwe spaaracties staat al weer voor de supermarktdeur te trappelen.

Waarom zeg je geen Nee?

Ik hoor je misschien denken; dan doe je er toch niet aan mee?
Je hebt gelijk deze keuze zou ik kunnen maken voor mijn kind maar toch zwicht ik meestal.
Zijn blije gezicht maakt een hoop goed en eerlijk is eerlijk ik vind het voor hem niet leuk als hij één van de weinige is die er niet aan meedoet en er over mee kan praten.

Daarbij komt bij sommige acties nog een leerzame kant om de hoek kijken.
Had jij al eens gehoord van de Indominus Rex? En dat hij 15,2 meter lang was en vlees at?
Hey die info kreeg ik zo even cadeau bij de Jurassic World Spaar actie van de Deen Supermarkten.
Meneer Albert Hein laat weten: kinderen hebben superoren. Zij kunnen erg hoge tonen horen die volwassenen niet kunnen horen. Hierdoor kun je stiekem geheime berichten versturen.
Wat een geweldige informatie is dit, ik had trouwens liever gehad dat kinderen met hun superoren luisteren als je vraagt of ze willen stoppen met de tablet of dat ze even hun kamer willen opruimen.

Niet elke kinderhand is snel gevuld

Een kinderhand is snel gevuld maar dat geldt niet voor alle kinderhandjes helaas.
Mijn gedachten is daarom om ook oog te hebben voor de kinderen die ook graag boeken vol willen sparen of zo een leuke knuffel voor € 2,50 willen uitkiezen zodat ze niet buiten de spaargroep vallen.
Ik denk dat ik nog twee albums met Jurassic World kan vullen en zal deze geven aan een ander kindje. Ik zie ook wel dat ze gedoneerd kunnen worden bij de kinderspeelgoed bank.
Laten we er rekening mee houden dat niet elke ouder mee kan doen aan deze spaaracties gekte.
Wat mij betreft mag het vanuit de supermarkten ook wel een tandje minder. Het kan nl ook TE GEK worden !

Liefs Kaat

Benieuwd naar meer kronkels/krabbels van mijn hand?
Op mijn pagina Kaat Krabbelt en Facebook Kaat Krabbelt laat ik je meekijken in mijn leven

leesook : mijn mama kan alles 

28 antwoorden
 1. Stefaan De Winter zegt:

  Ja altijd maar bonnetjes, stikkertjes of verzamelkaartjes, dit elke week, elke maand een volledig jaar! Vroeger was dit sporadisch en deed iedereen mee nu zie ik veel mensen regelmatig de “gekregen” bonnen weigeren of weggooien.

  Beantwoorden
 2. Lodi zegt:

  Hier hebben e de Jumbo en daar hebben ze de kaartjes niet, maar ijkmerk om me heen wel de hype van alle spaaracties. Mijn moeder doet nog weleens iets van de Deen voor de jongens en ze weten hier nu eenmaal dat bij de AH niet kom, dus daar hebben ze pech mee. Maar ik herken het helemaal van wat ik van andere hoor.

  Beantwoorden
 3. Laura zegt:

  Je hebt gelijk! Soms is het er een beetje over .. De ene actie is nog niet helemaal voorbij of de andere dient zich alweer aan .. Maar goed, het hoort bij kindjes zeker?

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Ik snap dat het voor kinderen helemaal leuk is…al doet mn zoon vaak mee omdat iedereen dat doet en wilt ruilen maar de meeste boeken vindt hij naderhand helemaal niet interessant

   Beantwoorden
 4. Huppeltje zegt:

  Gelukkig hier even “pauze” de pubers zijn er te groot voor en de kleintjes te klein ? ik merk vooral dat mijn vriend dan erg fanatiek wordt erin. Hij wilde het altijd compleet hebben voor de twee oudste of voor nichtje en neefjes dat ik bijna hem “zakgeld” moest geven voor het boodschappen doen ??

  Beantwoorden
 5. Alex zegt:

  De goede oude tijd dat er nog flippo’s in de chips zakken zaten waren wel echt te gek! 🙂 Bij de supermarkten ga ik nu alleen voor de moestuintjes en de borrelglazen. Maar ik denk wel dat je gelijk hebt, de acties volgen elkaar soms in té hoog tempo op, dat het voor kinderen (en de ouders) ook wat veel is.

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   De beroemde Flippo’s dat was een mooie tijd.
   TOT dat er iemand in was gestikt toen werden ze verboden zomaar los in de zak te doen.
   De Moestuintjes vind ik een geweldig leuk idee…..ware het niet dat ik elke plant binnen knowtime weet te vermoorden.

   Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Het idee vind ik heel erg leuk…alleen ik het vermogen alles wat groeit qua planten te vermoorden.
   Ik deed nooit boodschappen bij de AH maar sinds kort heb ik het thuisbezorgen ontdekt en dat is wel erg prettig

   Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Ik de meeste stiekum ook wel maar er lopen hier ook nog twee acties van de Deen en de Deka….is me iet wat veel zeg maar.

   Beantwoorden
 6. Charlotte Dona zegt:

  Ik ben zelf nooit van de spaaracties geweest. Van jongs af aan meer van de bespaaracties, haha! Je zult er toch ook helemaal gek van worden…

  Beantwoorden
 7. Annemarie zegt:

  Haha ja dat klinkt erg bekend! Gelukkig is de mijne er nog te jong voor (2,5), maar de kids bij onze supermarkten staan je daar op te wachten of zij de plaatjes enz. mogen…

  Beantwoorden
 8. Shirley zegt:

  Hier een zoon die alles wil sparen. De laatste moestuintjes-actie heb ik er een veto ingegooid. Ik had (heb…) de beschimmelde bakjes nog helder voor de geest. Volgens mij hebben mijn kinderen toen ook alleen plezier beleeft aan het planten en niet zozeer aan het bestuderen van de groei. Tot eigen gekweekte groenten eten is het nooit gekomen.

  Nu zijn de Tech plaatjes hot. En ik moet zeggen, ons jochie doet ook echt zelf moeite. Houdt het, als negenjarige, prima zelf bij qua administratie. Helemaal goed dus.

  Beantwoorden
  • Kaat Krabbel zegt:

   Als ze het zelf doen is het eigenlijk wel prima….mits je natuurlijk wel je boodschappen bij die supermarkt wilt doen 🙂

   Sparen…bijhouden, ruilen en als ze er dan ook nog iets van opsteken is het helemaal mooi.

   Beantwoorden
 9. danielle Piscaer zegt:

  Ik ben benieuwd wanneer het hier gaat beginnen, maar tot nu toe nog niets gehoord dat mijn dochter hier belangstelling voor heeft (5 jaar). Koop de boodschappen bij de Jumbo, hier zijn ook niet zo vaak acties. Laatst kreeg ik zo hele stapel techno kaartjes omdat ik Efteling kaartjes had gekocht. Mijn dochter: ‘nee die hoef ik niet hoor’ zonder er een blik op te vestigen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *