5 tips om je kinderen te helpen met leren

helpen met leren

tips om je kinderen te  helpen met leren. Er zijn een heleboel manieren waarop je je kind helpt met leren. En een groot gedeelte daarvan heeft helemaal niets te maken met een boek open doen, of zelfs maar met lezen of rekenen.

Om te kunnen leren heb je basisvoorwaarden nodig zoals een huis een fundament nodig heeft.
Hier heb je er een paar:

5 Fundamenten die helpen met leren

1* Laat ze kiezen.

Kiezen is een ingewikkeld proces, je moet voors en tegens tegen elkaar afwegen, een beslissing durven nemen. Dus geef je kind de kans dat te leren: laat je kind zelf beslissen wat hij aantrekt, of welk snoepje ze wil.

2*Help ze af te maken waar ze aan begonnen.

Kinderen zijn reuze trots op zich-zelf als ze iets nieuws kunnen. Maar om iets nieuws te leren, moet je soms even doorzetten. Daar kunnen je kids soms best een steuntje in de rug bij gebruiken. Maar pas op , hoor want hier loert een geweldige valkuil: je moet ze helpen het zelf af te maken. Jij hoeft het niet voor ze te doen.

3*Stimuleer creativiteit

Help je kinderen door veel verschillende materialen aan te bieden om te knutselen, dat hoeft je helemaal niet de kop te kosten, winkels als de Hema en de Action bieden genoeg materiaal aan, en verder is je eigen huis natuurlijk ook een schatkamer.

4* Gun je kinderen de tijd

Wanneer een kind aan iets begint, of iets nieuws wil leren, geeft het dan tijd, verwacht niet dat het morgen af is en zorg dat je kind dat ook niet van zich-zelf verwacht. Jezelf de tijd gunnen om je iets eigen te maken, is een basis van kunnen leren!

5* Wees bemoedigend

Ieder mens heeft bemoediging nodig, dus je moedigt je kind altijd aan. Dat is, iets heel anders dan alles maar blind “FANTASTISCH” te vinden. Je kind leert enorm veel van aanwijzingen en aanmoedigen om zichzelf te verbeteren. Maar geef zulke suggesties pas, nadat je je respect hebt uitgesproken voor wat al bereikt is!

Met deze tips kun je helpen met leren, zonder dat er ook maar een boek aan te pas komt..

lees ook : leren tellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *