Wanneer moet ik beginnen met smeren?

anneer moet ik beginnen met smeren

Ben je jong, is je huid hartstikke mooi en stevig, dan ben je er vast en zeker niet echt mee bezig dat dit ooit gaat veranderen. Toch komt dat moment eraan, en misschien wel sneller dan je denkt. Het moment waarop je echt niet meer zonder de juiste gezichtsverzorging kan. Maar wanneer moet je daar eigenlijk mee beginnen, met regelmatig je gezicht insmeren? Pas als de eerste lijntjes zich aandienen, of eigenlijk liever vele jaren eerder? En welk product kies je dan precies om mee aan de slag te gaan?

Houd het soepel en biedt bescherming

Ben je jonger dan 30 jaar en vertoont je huid nog geen enkel symptoom van veroudering, dan ben je misschien niet snel geneigd om dagelijks met een crème aan de slag te gaan. Toch is het goed om hier, in ieder geval overdag, zo snel mogelijk mee te beginnen. Al voor je twintigste een goede crème gebruiken is helemaal niet raar, het valt zelfs aan te raden. 

Zoals zo vaak geldt is voorkomen namelijk beter dan genezen. En al valt huidveroudering nooit helemaal te voorkomen, je kunt de gevolgen ervan wel zo klein mogelijk maken als je op tijd je maatregelen treft. Op jonge leeftijd is vooral bescherming tegen factoren van buitenaf belangrijk voor je huid. Zeker de zon kan ongemerkt veel schade veroorzaken, waar je vaak op latere leeftijd pas de gevolgen van gaat zien. Kies dus altijd voor een dagcrème met een goede beschermingsfactor, ook in de winter, en zorg verder voor voldoende hydratatie. Als je hier jong mee begint, ben je jezelf op latere leeftijd zeker dankbaar.

Kies voor een product dat bij je huid past

Omdat iedere huid zo zijn eigen behoeften heeft, en je huid in de loop van de jaren ook nog eens verandert, is het goed om altijd heel precies te kijken naar wat je nu precies nodig hebt op het gebied van gezichtsverzorging. Heb je vooral bescherming nodig, of is goede voeding juist van groot belang? Is je huid van nature droog kan een rijk product wonderen verrichten, terwijl een van nature vette huid juist om heel andere verzorging vraagt. Ook heeft een rijpere huid al snel behoefte aan een stevigere crème dan een hele jonge. Vergelijk dus goed de verschillende producten en laat je goed adviseren. Het juiste product voor je huid kan namelijk echt een groot verschil maken, maar een te licht of zwaar product kan er ook voor zorgen dat je huid juist in een slechtere conditie raakt. En dat zou zonde zijn!

lees ook eens: je rijexamen en de theorie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *