Veilige kinderschoenen, voor kinderen die buiten spelen.

veiligheidsschoen

Veilige schoenen: rust voor de moeder

We vinden het allemaal: kinderen moeten naar buiten, kinderen moeten spelen. Maar tegelijkertijd zijn we ook wel eens bang van de risico’s die dat buiten spelen met zich mee brengt. Het is tenslotte niet leuk als je uit een boom kukkelt bij een ingewikkeld spel over ridders en indianen. Of als je gewoon op je knieen valt bij het tikkertje doen, of als je een spijker in je voet krijgt bij het huttenbouwen.

Je weet het, het hoort er allemaal bij. En als moeder kan je er achteraf wel om lachen, maar tijdens de ongelukjes zeker niet.
Ik had ook van die heerlijke buiten-speel-kinderen. En een van de dingen waar ik echt voor zorgde was goede en veilige schoenen. Bijvoorbeeld die van Engelbert-Strauss.

veilige schoenen

Veilige schoenen, zijn een must bij buiten spelen

Zuinig als ik ben ( noem me een schriep) op schoenen bezuinigde ik nooit.
In de eerste plaats omdat we allemaal maar een rug hebben. Goede schoenen zijn letterlijk een steun in de rug. Voor kinderen in de groei onontbeerlijk ( en voor grote mensen die niet meer groeien eigenlijk ook) Voor kinderen die hollen en stoeien en buiten veel gekkigheid uithalen is het echt heel fijn wanneer ze schoenen dragen met een gripvaste anti-slipzool. Dat scheelt alvast de nodige valpartijen.
Waterdicht is ook een puntje bij mij. Kinderen lopen echt niet om een plas heen, wanneer ze opgaan in hun spel, dan gaan ze er dwars doorheen! En lopen dus de rest van de middag met natte voeten rond.
Dat is niet direct gevaarlijk natuurlijk, maar wel ongezond!

Een ander belangrijk aspect van veilige schoenen is dat je ze makkelijk aan, maar ook uit moet kunnen doen! Zit een voet vast? Dan lukt het vaak nog  het voetje los te krijgen door de schoen uit te trekken. Dus een makkelijk draai sluit systeem, heeft bij mij de voorkeur!

Nou weet ik wel dat kinderen vooral op het uiterlijk hun schoenen kiezen. Mijn tip is: zoek jij uit welke schoenen veilig zijn voor het buiten spelen. En laat je kind de kleur bepalen!

lees ook : Piepschoenen daar word je gek van 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *