Als je altijd alles kwijt raakt….

kwijt

In dit blog leg ik je uit hoe goed wij bij ons thuis zijn in het kwijt raken van onze spullen en hoe waterflessen bedrukken om meer dan een reden, heel verstandig is.

Heel lang geleden, voor ik moeder werd, was ik met regelmaat van alles kwijt. En niet kwijt in de zin van “o wat dom, ergens anders neergelegd”, maar kwijt van als in: ”foetsie en nooit meer terug gezien”

Toen ik een huishouden had met man, twee kinderen en een baan van 4 dagen in de week in het onderwijs, werd mijn huishoudelijke organisatie beter. Veel beter. Het moest wel, het was lijfsbehoud. Ik had gewoon de tijden de energie niet om eindeloos  te zoeken

Helaas zijn mijn twee kinderen ook eerste klas kwijtmakers. Ze kunnen het niet helpen, het is genetisch bepaald. Net zoals hun lengte en hun dyslexie. En daar hoor je me ook niet over…Nou ja: meestal niet. Een van de oplossingen die ik had tegen alles kwijt zijn, was alles dubbel, zo nodig driedubbel hebben. Wanten,dassen, broodtrommels….
Als het in mijn tijd mogelijk was geweest waterflessen met je eigen naam te laten bedrukken, dat is wel even iets anders dan een stickertje dat er bij de eerste wasbeurt af is, dan had ik dat direct gedaan.

Het is onder alle omstandigheden aan te raden dat een drinkfles herkenbaar is. Het is gewoon vragen om problemen om uit elkaars fles te drinken. En niet alleen in Corona-tijd! Laat  de familienaam en adres op de fles drukken en dat kan alvast niet meer fout gaan. Je moet minimaal 50 flessen laten bedrukken. Dat vind je veel??
Nou ik verzeker je, in mijn familie is dat er in 2 jaar door heen ge-foetsied!

Een ander item met grote verdwijnkracht is de usb stick. Hier zien we een ander mechanisme aan het werk. Het is niet de slordigheid van mijzelf of een van mijn gezinsleden. Nee zeker niet, het is de slordigheid van de ontvanger van de usb stick. En daarom ben ik een warm voorstander van usb stick met logo. Of ben ik nu de enige die met grote regelmaat usb sticks uitleent, met foto’s met notulen, of jaarverslagen en vervolgens het ding noooit meer terug ziet?

Op zich is het natuurlijk geen wereldramp als er eens een usb stick ergens bij iemand anders blijft liggen, maar met enige regelmaat grijp ik dus achter mijn eigen bureau mis.
Soms is manlief de dader. Dan is hij eerder door zin sticks heen dan ik. Een probleem dat hij denkt op te lossen, door ze op mijn kantoor te gaan roven!
Natuurlijk kunnen we daar samen hartelijk om lachen, maar ondertussen zitten we mooi zonder….

Echt waar, het laten bedrukken van spullen waarbij je niet wil misgrijpen, is reuze slim.

meer slimme tips van BabyenKind? lees tips voor het maken van een babykaartje

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *