Cadeautjes kopen voor onze meiden, door Cynthia Poen

cadeautjes kopen

Cadeautjes kopen voor onze meiden, ik vond maar weinig leuker dan dat. Lieve jurkjes, schattig ondergoed, en speldjes of ander leuk spul voor in hun staartjes. En dan was duur of merkspul echt totaal onbelangrijk. Zeker die eerste jaren slaagde ik heel vaak bij de Zeeman voor onze dames. Vlekje erin of al heel snel verwassen? Hup in de kliko. Omdat het niet duur was geweest deed dat dan toch minder zeer.

Dat is niet heel erg verantwoord, ik weet het, maar met kleintjes gaat dat soms nou eenmaal zo. Sommige vlekken zijn niet eenvoudig te verwijderen of gewoon helemaal niet. In mijn verdediging kan ik wel zeggen dat mijn moeder ontzettend veel voor onze meisjes maakte, prachtige jassen bijvoorbeeld. En sommige dingen gaf ik dan gewoon door als ze eruit gegroeid waren. Dat brengt de boel weer enigszins in balans.

cadeautjes kopen

Ook met het geven van speelgoed probeerde ik creatief te zijn met weinig geld, ik sprokkelde liever van alles bij elkaar om het spelen te stimuleren. En dat lukte vaak wonderwel, al heb ik dat ook moeten leren. Door schade en schande kan ik wel zeggen. Ik moest leren wat werkte en wat niet. 

Toen onze oudste twee jaar werd had ik me niet heel erg uitgesloofd met betrekking tot dat verjaardagscadeautje. Het waren voor ons enorme schrale jaren, er was simpelweg geen geld voor. Dus kocht ik iets van sesamstraat, een soort circusachtig iets wat je zelf in elkaar moest zetten. Ze was dol op sesamstraat, dus alle popjes die erbij zaten waren vast een succes. Dacht ik oprecht. Het staat op film, wij met zijn drietjes in het grote bed, zingend voor onze dochter en vervolgens haar sesamstraat cadeautje dat ze vol oh’s en ah’s uitpakte. Superschattig. 

We kunnen er nog steeds hard om lachen, om die film en om mijn gestuntel, want zelfs ik kreeg dat malle ding niet in elkaar gezet. Om de haverklap stortte het hele gebeuren in elkaar. Onze dochter maalde er niet om, die was alleen maar heel erg opgetogen, zoals alleen kinderen dat zo heerlijk kunnen zijn. Met niks en om niks zat ze gezellig tussen haar ouders in te genieten.

Diezelfde ochtend kocht mijn man een speelgoedkeuken voor zijn meisje, zodra de winkels open waren stormde hij het dorp in. Een speelgoedkeuken met alles erop en eraan, van onze laatste centen.  Ze was wel jarig vond hij, en hij wilde haar iets moois geven. Ik had er vooral pijn van in mijn buik, dat weet ik nog heel goed. Dat ze echt dolgelukkig was met dat ding weet ik ook nog. En dat het heel erg veel jaren dienst heeft gedaan als solide stuk speelgoed, ook toen haar zusje was geboren, is absoluut waar. Het heeft uiteindelijk nog een hele poos in de tuin gestaan, toen ik hem binnen zat was, als zand, water en modderkeuken. 

Goedkoop is duurkoop’ zegt mijn man weleens. Ik ben het vanzelfsprekend niet altijd met hem eens, en zo hoort het ook 😉 Kinderen kunnen soms uren spelen met helemaal niks, die van ons vroeger wel tenminste. Maar die speelgoedkeuken was een goede zet, dat moet ik hem nageven! 

meer lezen ? Lees ook eens : de magie van de eerste verjaardag van mama Jess of lees van Cynthia Kletter klater

Lees ook eens meer van Cynthia Poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *