De beste oplossing voor slapeloze nachten

slaapcoach

Slaapt je kindje slecht dan kan dat voor jezelf een ware uitputtingsslag zijn. Bijvoorbeeld als je kindje in de nacht om de haverklap wakker is en je daarvoor steeds je bed uitgaat. Of als je baby niet gemakkelijk inslaapt en het uren duurt voordat je eindelijk even rustig op de bank zit. Zo zijn er ook peuters die per se bij jou in bed willen slapen en in het eigen bedje niet tot rust komen. Of kindjes die overdag slaap nodig hebben, maar waar niets van terechtkomt. Een slaapcoach baby biedt de beste oplossing om de slapeloze nachten tot het verleden te laten horen.

Wat doet een slaapcoach?

Een slaapcoach voorziet in het coachen en ondersteunen van ouders om hen te leren hun kindje goed te laten slapen. Het is dus geen coaching van het kindje zelf, maar gericht op de ouders. Die krijgen van een slaapcoach houvast met handvatten die ondersteuning bieden bij fysieke onrust. Zo krijgen ouders ook inzicht in slaaptechnieken. Het is bovendien mogelijk om een slaapcoach voor een uitgebreider advies in te schakelen of voor een periode van meerdere weken coaching. Uiteraard hangt het van de slaapproblemen van het kindje af of een advies van een slaapcoach voldoende is of dat een langer traject de beste oplossing is.

Slaaptips

Het duurt vaak even voordat ouders het echt niet meer zien zitten en bijvoorbeeld de hulp van een slaapcoach voor kinderen inroepen. Meestal is er dan al van alles geprobeerd om het slaapprobleem zelf op te lossen. Bijvoorbeeld door bepaalde slaaptips toe te passen. Een daarvan is het toepassen van zogenoemde wakkertijden. Elk kindje in een bepaalde leeftijdsgroep heeft namelijk te maken met wakkertijden. Het is voor pasgeborene bijvoorbeeld een goed ritme om vijfenveertig minuten wakkertijd aan te houden. Voor een baby tot twee maanden geldt een wakkerritme van zestig minuten. Zo loopt de wakkertijd steeds verder op naarmate je kindje ouder is. Bijvoorbeeld al tussen zestig en negentig minuten als je kindje tussen de twee en vier maanden is en negentig minuten voor kindjes van vier tot zes maanden.

Eigen slaapplek

Een comfortabele slaapplek voor je kindje is natuurlijk ook van groot belang, zoals in een eigen wiegje of eigen bedje. Uiteraard is het ook mogelijk om overdag als je op pad bent je kindje in de kinderwagen te laten slapen net als in de draagzak. Blijven de slaapproblemen bestaan dan is het altijd mogelijk om de hulp van een slaapcoach voor baby’s in te schakele

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *