Kindercarnaval en kinder kerst: altijd muziek voor kinderen.

muziek

Kinderen en grote mensen houden allemaal van muziek. Maar, ze hebben wel een heel verschillende smaak.
Kinderen houden van kindermuziek. En dat is natuurlijk helemaal niet raar.
Smaak is iets wat zich langzaam moet ontwikkelen. Dat weten we heel goed van leren eten. In het begin moet alles zacht zijn en een beetje zoet. Langzamerhand komen daar steeds pittiger smaakjes bij. En op een dag eten ze vrolijk olijven.


Van boeken weten we dat ook: een vijfjarige ligt helemaal dubbel om het boek “ de mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had” Bij een achtjarige hoef je er niet meer mee aan te komen…

Ook in muziek ontwikkel je smaak.

In mijn blog het belang van liedjes en spelletjes, laat ik zien hoe belangrijk herhaling voor kleine kinderen is. Maar net als bij boeken en voedsel, verandert de muziek smaak van kinderen. Nu heb ik helaas meer verstand van boeken en van eten, dan van muziek.
In het artikel Carnaval muziek voor kinderen leerde ik een heleboel over carnaval muziek voor kinderen. Zaken waar ik – ik beken het met schaamrood op de kaken – nog nooit over had nagedacht. Zeker zaken als: welke teksten draai je wel en welke vooral niet op een kindercarnaval.
Dat is er beslist wel eentje om over na te denken, vind je niet?

Muziek voor kinderen: iets om over na te denken

Op de site van Blijwin, zie een heleboel blogs, die allemaal over muziek voor kinderen gaan. En waar ik persoonlijk heel blij van wordt, is dat het een mooie mix van “ grote mensen” muziek en echt kindermuziek is.
En waar ik nog blijer van wordt, is dat ik er geen K3 en maar een keertje die verschrikkelijke kabouter Plop voorbij zie komen. Want die vind ik persoonlijk heel erg flauw…” Kinderen verdienen beter dan dat” denk ik dan. Dus weet je hoe leuk ik het vind, zoveel geweldige suggestie voorbij te zien komen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *