Een familietuin voor het gezinsleven

familietuin

Wat is een familietuin en waarom zou ik er een beginnen?

De familietuin is een plek waar het hele gezin samen kan komen en kan genieten van wat quality-time. Het is ook een plek waar ze hun eigen groenten en fruit kunnen verbouwen en dat er plekken zijn voor iedereen in de familie. Zo ontkom je niet aan één of meerdere speelplekken of speelelementen in de tuin. Van zandbak en schommel tot speelhuis en glijbaan en van trampoline tot zwembad!

In deze blog worden de voordelen van het hebben van een familietuin besproken en hoe u er een kunt maken.

Hoe begin ik met een familietuin?

Begin altijd bij het begin, dat is het doel van je familietuin. Wat wil je eruit halen en voor wie is het bedoeld? Bij een familietuin kan je namelijk een tuin inrichten op kinderen van 0 tot 5 jaar, maar ook kinderen van 5 – 15 jaar die juist meer sportieve activiteiten willen ondernemen zoals voetballen of kamperen. Tevens is de vraag, wil je de tuin gebruiken om groente en/of fruit te verbouwen? En waar wil je het ontspanningsplekje maken om even helemaal tot rust te komen? Zoals je merkt, is het maken van een plan erg belangrijk bij een familietuin.

Wat is de beste ondergrond voor een tuin voor iedereen?

Kinderen die voetballen, rennen, spelen verstoppertje en willen kampen bouwen. Daarbij is een aangename sterke ondergrond van belang zoals een gazon. Het advies is wel een sport- en speelgazon aan te leggen in plaats van een siergazon. Deze zijn ideaal voor een kindvriendelijke tuin. De grassoorten waaruit dat is samengesteld verdragen een intensief gebruik, en zijn niet al te veeleisend qua onderhoud. Bij MOOWY kan je online graszaad kopen. 

Wat zijn de beste planten om te groeien in een tuin met kinderen?

Als je kinderen hebt, doe je er goed aan om kindvriendelijke planten te selecteren voor de familietuin. Ga dus niet voor giftige planten ondanks dat het je lievelingsplanten zijn. Het advies is in ieder geval de meiklokjes, monnikskap, wonderboom & taxus te vermijden.

Planten & struiken die wel enorm geschikt zijn voor een echte familietuin zijn bijvoorbeeld:
Vlinderstruik

  • Wilg
  • Hazelaar
  • Geraniums
  • Duizendknoop
  • Koninginnenkruid
  • Rode zonnehoed
  • Siergrassen

En nog veel meer.

Conclusie: je eigen familietuin maken is gemakkelijker dan ooit met deze tips!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *